Diabetes type 2 komt vaak voor

Als zorgverlener kan het frustrerend zijn (steeds meer) medicatie voor te schrijven terwijl leefstijl effectief kan zijn voor mensen met diabetes type 2. Ook kan het zijn dat je tijdens reguliere consulten te weinig tijd hebt om patiënten langdurig te begeleiden naar een duurzame leefstijlverbetering. Keer Diabetes2 Om kan jou daarbij ontzorgen.

Wat is Keer Diabetes2 Om?

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. Samen met 20 anderen werken deelnemers onder begeleiding van een multidisciplinair team aan een structurele leefstijlverbetering aan de hand van de pijlers voeding, beweging, slaap en ontspanning. Het tweejarig programma bestaat uit een intensief deel van 6 maanden, gevolgd door een 18 maanden durend inspiratietraject.

Lees meer

Voor wie is Keer Diabetes2 Om geschikt?

Je kunt de patiënten verwijzen die voldoen aan de volgende criteria:

  • diagnose diabetes type 2 en gebruik diabetesmedicatie;
  • leeftijd <80 jaar (tussen de 70-80 jaar in overleg);
  • overgewicht (BMI>25) en/of een vergrote buikomvang;
  • voldoende motivatie voor een leefstijlverandering;
  • beheersing van de Nederlandse taal;
  • toegang tot internet en e-mail adres.
Lees meer

Wetenschap en onderzoek

Deelname aan Keer Diabetes2 Om leidt bij de meeste mensen tot meer energie en minder medicatie. Een deel van de mensen kan zelfs helemaal zonder diabetesmedicatie. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door het Louis Bolk Instituut van 2017-2019.

Lees meer

Wil je bij ons werken?

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die ook willen meewerken aan het omkeren van diabetes type 2. Houd de vacature pagina in de gaten voor openstaande vacatures.

Lees meer