Meedoen

Wil je meedoen aan Keer Diabetes2 Om? Keer Diabetes2 Om is geschikt voor mensen:

  • met diabetes type 2 die hiervoor medicatie gebruiken
  • tot een leeftijd van 70 jaar (tot 75 jaar in overleg)
  • met overgewicht (BMI>25) en/of vergrote buikomvang
  • die akkoord gaan met de eigen bijdrage van €295,- voor het gehele tweejarige programma
  • die bereid zijn tot een leefstijlverandering

Voor wie

We werken er hard aan Keer Diabetes2 Om voor iedereen vergoed te krijgen. Dat doen wij samen met verzekeraars en de overheid. Op dit moment wordt het programma vergoed voor mensen die verzekerd zijn bij VGZ, IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, ZEKUR, Zorgzaam, National Academic, Besured en Promovendum.

Uit zorgvuldigheidsoverwegingen sluiten wij deelname bij bepaalde factoren uit. Reden hiervoor is dat in deze gevallen naar verwachting meer individuele begeleiding vereist wordt dan binnen het programma kan worden geboden. Daarnaast leert ervaring dat het aanzienlijk lastiger is om in deze gevallen de diabetes type 2 om te keren. Je behandelend arts zal ook aan de hand van een aantal criteria op medisch vlak beoordelen of deelname mogelijk is.

Onze verzekeraars

VGZ
Bewust
Unive
IZA
IZZ
Promovendum
Zeker.nl
Besured
NA
UMC
Zorgzaam

Afstemming met je arts

Je behandelend arts blijft gedurende het programma hoofdbehandelaar. Nadat je je aanmeldt via de website, ontvang je het inschrijfformulier. Dit kun je deels zelf, en deels met je zorgverlener invullen. Dit kan je praktijkondersteuner of diabetesverpleegkundige zijn. Daarnaast is goedkeuring van je behandelend arts nodig middels een handtekening. Het is dus belangrijk om een afspraak op het spreekuur in de praktijk te maken.