Diabetes type 2 kan je leven flink beheersen...

Je kunt last hebben van de symptomen, medicijnen en eventuele bijwerkingen. Medicijnen helpen wel bij diabetes type 2, maar genezen de ziekte niet. Er is wetenschappelijk bewijs dat mensen wel beter kunnen worden als zij hun leefstijl aanpassen. Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling die jou daarbij kan helpen.

Hoe ziet het programma eruit?

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. Samen met 20 anderen werk je onder begeleiding van een multidisciplinair team aan een structurele leefstijlverbetering aan de hand van de pijlers voeding, beweging, slaap en ontspanning. Het tweejarig programma bestaat uit een intensief deel van 6 maanden, gevolgd door een 18 maanden durend inspiratietraject.

Meer weten over de inhoud van het programma? Lees dan verder.

Lees meer

Voor wie is het programma geschikt?

Keer Diabetes2 Om is geschikt voor mensen:

  • met diabetes type 2 die hiervoor medicatie gebruiken
  • tot een leeftijd van 80 jaar (tussen de 70 en 80 jaar in overleg)
  • met overgewicht (BMI>25) en/of een vergrote buikomvang
  • met voldoende motivatie voor een leefstijlverandering
  • die de Nederlandse taal beheersen
  • die toegang hebben tot internet en een e-mail adres
Lees meer

Omkeren met resultaat

Al ruim 2000 mensen deden mee met Keer Diabetes2 Om. Met als resultaat meer energie en minder medicatie. Wil je meer weten over het wetenschappelijke onderzoek en de resultaten?

Lees hier verder.

Lees meer

Startdata & locaties

Keer Diabetes2 Om vindt plaats op negen verschillende locaties in Nederland. De locaties liggen zo verspreid dat ze voor de meeste mensen op maximaal één uur rijden bereikbaar zijn. De locaties zijn speciaal geselecteerd en hebben een inspirerend, ontspannen, sfeervol karakter.

Wil jij weten waar en wanneer je mee kunt doen? Klik dan hier.

Lees meer

Verzekeraars en kosten

Tot nu toe vergoeden VGZ, IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, ZEKUR, Zorgzaam, Menzis, Ander Zorg, Hema, EUcare, Promovendum, BeSured, National Academic, DSW, Stad Holland en inTwente de programmakosten bijna volledig. Bij deelname betaal je slechts een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van jouw financiële situatie.

Lees er meer over.

Lees meer

Ervaringen

‘Ik heb het gevoel dat ik jaren zonder rijbewijs heb rondgereden, maar nu heb ik eindelijk mijn rijbewijs gehaald.’ Aldus een oud-deelnemer aan Keer Diabetes2 Om. Wil jij weten wat anderen van het programma vonden?

Bekijk en lees hier ervaringsverhalen van oud-deelnemers.

Lees meer