Jij weer grip
met Keer Diabetes2 Om!

Meer energie en minder medicatie

Keer Diabetes2 Om werkt bij 9 op de 10 deelnemers*. Ook Han keerde zijn diabetes type 2 om. Hij was in 2016 één van de eerste deelnemers. Sindsdien is hij van een vermoeide opa naar een leuke, fitte opa gegaan die weer met zijn kleinkinderen kan spelen. Ook gebruikt hij sindsdien geen insuline of andere diabetesmedicatie meer.

Wil jij net als Han meer grip? En daarmee meer energie en minder medicatie? Start direct met Keer Diabetes2 Om. Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2 en is nu digitaal te volgen. In zes maanden werk je actief aan een nieuwe leefstijl en leer je alles over diabetes type 2 en hoe je voeding, beweging en ontspanning in kunt zetten als medicijn.

Ik wil meer energie en minder medicatie

Volg Keer Diabetes2 Om nu volledig online

 • Doe mee vanuit je eigen vertrouwde omgeving
 • Start in een kleine groep met veel aandacht
 • Het programma wordt vergoed door veel verzekeraars
 • Deelname is tegen een gereduceerde eigen bijdrage van 50 euro.
 • Maak gebruik van de nieuwe gebruiksvriendelijke online community
 • Jouw omkeerproces wordt op een warme en inspirerende manier begeleid door een professioneel team met ruime ervaring en expertise in deze vorm

Meld je aan voor het programma

 

Wil jij ook meer grip?

Diabetes type 2 kan je leven flink beheersen. Je kunt last hebben van de symptomen, medicijnen en eventuele bijwerkingen. Medicijnen helpen wel bij diabetes type 2, maar genezen de ziekte niet. Er is steeds meer bewijs dat mensen wel beter kunnen worden als zij hun leefstijl aanpassen. Het team van Keer Diabetes2 Om helpt jou keuzes te maken om anders te eten, te bewegen en te ontspannen. In zes maanden tijd leer je alles over diabetes type 2, over jezelf en de rol van leefstijl bij deze ziekte. Door zelf aan de slag te gaan, ervaar je snel verschil, zowel in je bloedsuikerspiegel als in taille en gewicht. En vooral in hoe je je voelt. Hierdoor heb jij meer grip!

Ik wil ook meer grip!

Dit is Keer Diabetes2 Om

Keer Diabetes2 Om is een tweejarig programma, waarvan de eerste 6 maanden actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden.
Het programma is gebaseerd op onderstaande vijf pijlers, die de rode draad van de leefstijlbehandeling vormen:

 • Medicatieafbouw
 • Anders bewegen
 • Lekker ontspannen
 • Goed slapen
 • Heerlijk eten

Meer weten? Bekijk onze video en hoor in 3 minuten hoe we dat aanpakken.

 

"Ik leerde hoe ik zelf de regie over mijn leven weer kon nemen"

Santusha (36) startte met het programma nadat ze de grip op haar leven kwijt was. “Ik heb van alles geprobeerd, maar niets werkte. Toen kwam ik Keer Diabetes2 Om tegen en heb ik me aangemeld”. Dankzij het programma en de intensieve begeleiding kreeg ze weer de regie over haar leven. Nu gebruikt ze minder medicatie en voelt ze zich weer gezond.

 

*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081. Nb. De resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is.