Annette

Annette

Mijn lijf is net een benzineauto. Ik ‘tankte’ altijd diesel (suikers en koolhydraten) en dat zorgde voor grote problemen. Ik liep letterlijk vast. Lief zijn voor mijn lijf. Vanuit zachtheid de goede ‘brandstof’ er in stoppen en onderhoud plegen door lekker te bewegen en te ontspannen. Mezelf op de eerste plaats zetten en daar ook houden. Dat is de uitdaging.
Met elkaar op avontuur: op zoek naar mijn nieuwe comfortzone. Loskomen hardnekkige gewoontes. Dwars tegen het huidige voedingspatroon en heersende overtuigingen in. Soms echt even doorzetten en dat valt niet altijd mee. Door te ervaren, te delen, elkaar te steunen, te inspireren en motiveren, zelf uitproberen, te voelen, te luisteren naar mijn lijf leer ik door het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma wat voor mij het beste werkt.
De truc is om te kijken wat allemaal wel mag. En dat is heel erg veel. Het is niet moeilijk om deze levensstijl vol te houden maar zeker ook niet gemakkelijk. Je moet het echt zelf willen. Het vergt planning, creativiteit, veel geduld, doorzettingsvermogen en eigenwijsheid. Maar dan heb je ook wat: ik ben in zes maanden 11 kilo afgevallen en gebruik bijna geen insuline meer. En ik barst van de energie.

Daarnaast schreef Annette ook verschillende blogs bijvoorbeeld over , boodschappen doen  

over volhouden en over diabetes type twee deed mij de das om