Anneke (55 jaar)

Anneke (55 jaar)

“Het programma heeft me veel gebracht. Ik voel me goed, beter dan ooit. Ik heb geleerd wat voeding, beweging, slaap en ontspanning kunnen doen met mijn lichaam. Ik voel me stukken fitter dan voorheen. En dat zonder insuline!” Anneke (55) vertelt over haar ervaring van het programma van Keer Diabetes 2 Om.

”In januari 2004 kwam ik erachter dat ik diabetes type 2 heb. Na de diagnose begon ik met medicatie, en de dosis werd steeds maar hoger. Tot ik aan het maximum aan medicijnen zat en moest beginnen met insuline. Eerst alleen langwerkende, later ook kortwerkende erbij. Op een gegeven moment moest ik vier keer per dag een flinke hoeveelheid spuiten. Elke keer een beetje meer. Elke keer insuline mee in de tas, waar ik ook naartoe ging.” 

Anneke blij dat ze nu flink wat kilo’s/omvang kwijt is: “En dat door heel lekker en verzadigend te eten en op het juiste moment van de dag te bewegen op een manier die bij mij past. Ik kan wel zeggen dat ik mijn leefstijl heb veranderd. Ik heb zelfs mijn baan opgezegd. Even een stapje terug, voor mezelf kiezen. Rustig aan op zoek naar wat nieuws.”  Een etui stond voor Anneke symbool voor het omkeerproces: “Ik sleep deze etui overal mee naartoe, met al mijn spuiten, naalden en extra insuline mee naartoe. De etui is nu leeg en deze hoeft niet meer mee. Mijn tip voor toekomstige deelnemers aan Keer Diabetes2 Om is: ga ervoor, net als ik!”

Andere interessante artikelen