Coronamaatregelen
Ook in deze tijden kun je veilig en verantwoord je diabetes type 2 omkeren. Er wordt gewerkt met een corona-protocol, opgesteld in samenspraak met (medisch) adviseurs en experts. De richtlijnen van het RIVM zijn hierin leidend. Ook worden individuele gezondheidsfactoren beoordeeld bij inschrijving. Het team van omkeer- experts staat voor je klaar om samen met je aan de slag te gaan.
Disclaimer
Voeding Leeft volgt de officiële berichtgeving omtrent COVID-19 en hanteert de
maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Ook worden
bronnen zoals de WHO (World Health Organization) en gezondheidsspecialisten binnen en
buiten de organisatie regelmatig geraadpleegd.
De veiligheid van de deelnemers van het Keer Diabetes2 Om programma staat voor de
organisatie te allen tijde voorop. Per programma(dag) wordt dan ook met onze experts
gekeken naar de huidige omstandigheden en wat op medisch gebied het meest veilig en
verantwoord is. Indien de veiligheid (niet voldoende) gewaarborgd kan worden bieden wij
de bijeenkomst(en) digitaal aan. Wij hebben hier ruime ervaring en expertise in om deze op
inspirerende wijze in te vullen en kunnen jou dan ook via deze weg in jouw omkeerproces
goed begeleiden. Deze vorm is afgestemd met de verzekeraar en dient ter volledige
vervanging van de fysieke bijeenkomst(en) op grond van overmacht.
Waar en wanneer starten nieuwe programma’s van Keer Diabetes2 Om?
Sinds 1 juni is deelname aan Keer Diabetes2 Om weer mogelijk en kun je veilig en verantwoord je diabetes type 2 omkeren. Er wordt een speciaal corona-protocol gevolgd. Deelname is mogelijk op verschillende plaatsen in Nederland. Op de zorgvuldig uitgekozen locaties kan voldoende afstand worden gehouden en wordt voldaan aan de veiligheidseisen. Bekijk de pagina voor actuele startdata en -locaties.
Is deelname aan Keer Diabetes2 Om veilig
Ja, er wordt gewerkt met een corona-protocol, opgesteld in samenspraak met (medisch) adviseurs en experts. De richtlijnen van het RIVM zijn hierin leidend. Ook worden individuele gezondheidsfactoren beoordeeld bij inschrijving. Er zijn enkele aanpassingen gemaakt in het programma ten behoeve van de veiligheid. Op de locaties waarmee gewerkt wordt, wordt voldaan aan strenge veiligheidseisen.
Wie kunnen er meedoen aan Keer Diabetes2 Om?
Het medisch team van Keer Diabetes2 Om houdt bij de inschrijving rekening met individuele gezondheidsfactoren en bepaalt op basis daarvan of iemand al veilig kan starten. De medische veiligheid van onze deelnemers staat voorop. Het Medisch Team zal je informeren over wanneer jij veilig kunt starten.
Wordt er op de locaties rekening gehouden met de richtlijnen?
Jazeker. Iedere geselecteerde locatie voldoet aan de gestelde veiligheidseisen. Afstand is voldoende te bewaren en daarnaast is een apart stappenplan per locatie opgesteld met betrekking tot sanitair, uitserveren van het buffet en looproutes. Voorafgaand aan de start en op de locatie ontvang je hier meer informatie over.
Welke maatregelen worden op de locatie genomen?
Bij aankomst op de locatie zal een check gesprek plaatsvinden tussen een van de begeleiders en jou als deelnemer. Dit doen we om de risico’s te verkleinen. Mocht je op voorhand koorts hebben of verkouden zijn, vragen we je ons te informeren en thuis te blijven. Op de locaties zelf gaat scherp rekening gehouden worden met de maatregelen. Op de programmadagen zelf ontvang je een overzicht van de aanpassingen en afspraken met elkaar.
Nynke van der Zijl, huisarts en hoofd medisch team: ”In de media circuleren berichten over de relatie tussen diabetes type 2 en het coronavirus. Het is mogelijk dat jij je naar aanleiding van de berichten zorgen maakt over je eigen gezondheid. Het is goed om te weten dat mensen met diabetes type 2 niet meer kans lopen op besmetting met het virus. Wel kan het ziektebeeld ernstiger verlopen. Het RIVM heeft geconstateerd dat met name oudere diabetespatiënten, diabetespatiënten met overgewicht en diabetespatiënten met een verminderde weerstand meer risico lopen op een ernstig beloop. De verminderde weerstand kan ontstaan door bijvoorbeeld complicaties of door erg wisselende of vaak hoge glucosewaarden. Het is daarom heel belangrijk dat je de maatregelen die ingesteld zijn door de overheid handhaaft om zo de kans op besmetting te verkleinen. Ook nu geldt: voorkomen is beter dan genezen.
Aan de andere kant kun je zelf ook wat doen om je eigen afweer te vergroten. Een gezonde leefstijl versterkt je afweer. Het advies is om vers, onbewerkt en gevarieerd te eten, te blijven bewegen, voldoende te slapen en ontspannen en stress te voorkomen. Volg géén crash-dieet en probeer je bloedglucosewaarde zo goed mogelijk te houden. Het kan zijn dat je daarvoor wat vaker moet meten. Maar hoge bloedglucosewaarden verminderen je afweer.”