Keer Diabetes2 Om is gespecialiseerd in het omkeren van diabetes type 2. Sinds 2014 helpen wij mensen met diabetes type 2 gezonder te worden, bloedsuikerwaarden te verbeteren en medicatie af te bouwen. Bij Keer Diabetes2 Om zet u in 6 maanden voeding, beweging, slaap en ontspanning – samen met gespecialiseerd team – in als medicijn. Bekijk hier in drie minuten hoe we dit samen met u aanpakken.

Wetenschappelijke resultaten na 12 maanden*

92% geheel of gedeeltelijk omgekeerd

Waardering
deelnemers: 9

30% geen diabetes medicatie meer

Meer over ons programma Lees meer

NIEUWS: Afgelopen week gepubliceerd in de BMJ Nutrition Prevention & Health

Nieuw leefstijlprogramma toont mogelijkheid tot het omkeren van diabetes type 2

Bijgaand een persbericht van het Louis Bolk Instituut over de publicatie van de wetenschappelijke resultaten van het Keer Diabetes2 Om pilot programma, in de British Medical Journal Nutrition, Prevention and Health. Dit is een belangrijke mijlpaal, de eerste peer-reviewed wetenschappelijke publicatie over Keer Diabetes2 Om, zo is er steeds meer bewijs dat diabetes type 2 om te keren is. De onderzoeksresultaten gaan over de pilot periode 2015-2016 en inmiddels loopt er een groter (n=1900) wetenschappelijk onderzoek over de periode 2017-2019.

Lees meer

"Leefstijl is het enige medicijn voor diabetes type 2, want alleen dit kan genezing bewerkstelligen"

Hanno Pijl – Hoogleraar Diabetologie LUMC

Waar en wanneer

Kijk hier voor de komende startdata bij u in de buurt

Lees meer

**Vacature** Verpleegkundige diabetes / POH Limburg

Het begeleidingsteam van Keer Diabetes2 Om bestaat uit een verpleegkundige, diëtist, coach en programma coordinator. Met dit team begeleid je groepen van 20 mensen die de dappere stap willen zetten hun diabetes2 te keren; leefstijl als medicijn.

Als verpleegkundige in het team ben je vanuit jouw expertise verantwoordelijk voor de begeleiding in het afbouwen van medicatie en het contact met de hoofdbehandelaar van de deelnemer. Je werkt nauw samen met de diëtist binnen het programma.

Lees meer

Bekend van o.a.

De volkskrant
British Medical Journal
NOS
RTL nieuws

Deelnemers van Keer Diabetes2 Om

Hoe het hun leven veranderde

Stress en Diabetes

“Er is een duidelijke link tussen stress en diabetes type 2”

Bewegen en Diabetes

“Er is een duidelijke link tussen beweging en diabetes type 2”

Henk

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel blij ben dat dit op mijn pad gekomen is, want dit heeft echt geholpen.”

*Louis Bolk Instituut 4e tussenrapportage januari 2019. Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van het groepsprogramma Keer Diabetes2 Om van Voeding Leeft in samenwerking met Coöperatie VGZ, publicatie in voorbereiding. De rapportage is gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is. Door verlies van follow-up en de stapsgewijze inclusie van deelnemers varieert het aantal waarnemingen per datapunt.