Tips voor in de praktijk

Tijdens of na deelname aan Keer Diabetes2 Om kun jij je patiënt ondersteunen. Op deze pagina lees je tips over hoe je dat kunt doen.

Samenwerking

De samenwerking tussen de zorgverlener en Keer Diabetes2 Om staat centraal om veiligheid te garanderen bij medicatieafbouw. Er is regelmatig afstemming tussen de zorgverlener en het team van Keer Diabetes2 Om. Bekijk hier hoe en op welke momenten communicatie plaatsvindt.

Leefstijlanamnese

Deelnemers aan Keer Diabetes2 Om vullen regelmatig de leefstijlanamnese in. Hierdoor krijgen zij inzicht in hun leefstijl en bloedwaarden. Dit handige hulpmiddel helpt patiënten inzichtelijk te maken wat er met hun bloedsuikerspiegel gebeurt. Je kunt de leefstijlanamnese hier downloaden samen met je patiënten invullen.

Uitgangspunten

Keer Diabetes2 Om zet de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap in bij diabetes type 2. Tegelijkertijd kan er in veel gevallen medicatie worden afgebouwd. Het programma heeft een aantal uitgangspunten. Je leest ze hier.

Voedingsvisie

Wij nemen voeding – in de breedste zin – serieus en laten mensen zelf ervaren wat eten met hen doet in plaats van te zeggen wat er moet. De basis is onbewerkt en gevarieerd eten, dat lekker en bovendien verzadigend is. Voeding is ook meer dan eten: ook slapen, bewegen en ontspannen voeden ons leven. En verder dan dat gaat voeding over alles wat je tot je neemt, van boeken, nieuws, vrienden tot gedachten en zingeving. Je leest de voedingsvisie hier.

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van al het laatste nieuws rondom Keer Diabetes2 Om? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tip voor in de praktijk

De uitgangspunten beschreven in het boek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ van Hanno Pijl en Karine Hoenderdos worden ook in het programma gebruikt. Je kunt het boek hier bestellen.

Handleiding demedicaliseren

Vereniging Arts & Leefstijl heeft in samenwerking met stichting Langerhans, verschillende zorggroepen en Voeding Leeft een handleiding demedicaliseren geschreven voor diabetes type 2. Je leest hem hierLees hier meer over de nascholingen die georganiseerd worden door Vereniging Arts & Leefstijl.