Samenwerking

De samenwerking tussen de zorgverlener en Keer Diabetes2 Om staat centraal om veiligheid te garanderen bij medicatieafbouw. Er is regelmatig afstemming tussen de zorgverlener en het team van Keer Diabetes2 Om. Bekijk hier hoe en op welke momenten communicatie plaatsvindt.

Het medisch team van Keer Diabetes2 Om is telefonisch te bereiken is tijdens kantooruren via de telefoon (020-2217906) of via het mailadres medischteam@voedingleeft.nl.

Heb je een vraag over één van jouw patiënten die meedoet aan het programma? Het is ook mogelijk om de verpleegkundige uit het begeleidingsteam te bereiken via het mailadres waarmee de verpleegkundige contact heeft opgenomen of via de telefoon (020-2217906).

Leefstijlanamnese

Deelnemers aan Keer Diabetes2 Om vullen regelmatig de leefstijlanamnese in. Hierdoor krijgen zij inzicht in hun leefstijl en bloedwaarden. Dit handige hulpmiddel helpt patiënten inzichtelijk te maken wat er met hun bloedsuikerspiegel gebeurt. Je kunt de leefstijlanamnese hier downloaden samen met je patiënten invullen.

Uitgangspunten

Keer Diabetes2 Om zet de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap in bij diabetes type 2. Tegelijkertijd kan er in veel gevallen medicatie worden afgebouwd. Het programma heeft een aantal uitgangspunten. Je leest ze hier.

Voedingsvisie

Wij nemen voeding – in de breedste zin – serieus en laten mensen zelf ervaren wat eten met hen doet in plaats van te zeggen wat er moet. De basis is onbewerkt en gevarieerd eten, dat lekker en bovendien verzadigend is. Voeding is ook meer dan eten: ook slapen, bewegen en ontspannen voeden ons leven. En verder dan dat gaat voeding over alles wat je tot je neemt, van boeken, nieuws, vrienden tot gedachten en zingeving. Je leest de voedingsvisie hier.

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van al het laatste nieuws rondom Keer Diabetes2 Om? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nascholing

Wil je meer weten over wat Keer Diabetes2 Om is en wat jij kunt doen om je patiënt te ondersteunen tijdens het omkeerproces? Kom dan naar één van de geaccrediteerde nascholingen (2 NVvPO) van Keer Diabetes2 Om. Je leest hier meer over de nascholingen.

Handleiding demedicaliseren

Vereniging Arts & Leefstijl heeft in samenwerking met stichting Langerhans, verschillende zorggroepen en Voeding Leeft een handleiding demedicaliseren geschreven voor diabetes type 2. Je leest hem hierLees hier meer over de nascholingen die georganiseerd worden door Vereniging Arts & Leefstijl.