Tips voor in de praktijk

Tijdens of na deelname aan Keer Diabetes2 Om kun jij je patiënt ondersteunen. Op deze pagina lees je tips over hoe je dat kunt doen.

Leefstijlanamnese

Deelnemers aan Keer Diabetes2 Om vullen regelmatig de leefstijlanamnese in. Hierdoor krijgen zij inzicht in hun leefstijl en bloedwaarden. Dit handige hulpmiddel helpt patiënten inzichtelijk te maken wat er met hun bloedsuikerspiegel gebeurt. Je kunt de leefstijlanamnese hier downloaden samen met je patiënten invullen.

Uitgangspunten

Keer Diabetes2 Om zet de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap in bij diabetes type 2. Tegelijkertijd kan er in veel gevallen medicatie worden afgebouwd. Het programma heeft een aantal uitgangspunten. Je leest ze hier.

Voedingsvisie

Wij nemen voeding – in de breedste zin – serieus en laten mensen zelf ervaren wat eten met hen doet in plaats van te zeggen wat er moet. De basis is onbewerkt en gevarieerd eten, dat lekker en bovendien verzadigend is. Voeding is ook meer dan eten: ook slapen, bewegen en ontspannen voeden ons leven. En verder dan dat gaat voeding over alles wat je tot je neemt, van boeken, nieuws, vrienden tot gedachten en zingeving. Je leest de voedingsvisie hier.

Colette van Eck
Praktijkondersteuner
"Ik leen het boek 'Diabetes type 2? Maak jezelf beter', regelmatig uit aan patiënten ter inspiratie en om alvast kennis te maken met wat leefstijl kan betekenen bij diabetes type 2."

Tip voor in de praktijk

De uitgangspunten beschreven in het boek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ van Hanno Pijl en Karine Hoenderdos worden ook in het programma gebruikt. Je kunt het boek hier bestellen.

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van al het laatste nieuws rondom Keer Diabetes2 Om? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nascholing demedicalisatie

Vereniging Arts & Leefstijl biedt regelmatig nascholingen aan over het omkeren van diabetes type 2 en demedicalisatie. Lees hier alles over de nascholing.

Handleiding demedicaliseren

Meer weten over het afbouwen van medicatie bij diabetes type 2? Vereniging Arts & Leefstijl heeft in samenwerking met stichting Langerhans, verschillende zorggroepen en Voeding Leeft een handleiding demedicaliseren geschreven voor diabetes type 2. Je leest hem hier.

Overige vragen?

Wil je overige materialen bestellen? Of de mogelijkheden bespreken voor een presentatie in jouw praktijk, op een congres of bij een zorggroep? Neem contact op met David Bakx, Regiomanager zorgrelaties of bel tijdens kantooruren 020-2217906.