Unieke leefstijlbehandeling voor mensen met diabetes type 2

Professionele begeleiding door een coach, diëtist en verpleegkundige

Erkende leefstijlbehandeling bij diabetes type 2

Controles…Pilletje erbij…nu zelfs spuiten.

Of is een leefstijlprogramma wat voor jouw patiënt?

Keer Diabetes2 Om is een landelijke WTZI-zorginstelling en zet leefstijl sinds 2011 in als medicijn bij de behandeling van diabetes type 2. Meer dan 3.600 mensen hebben het programma gevolgd. Deelname is mogelijk met een doorverwijzing van een huisarts, praktijkondersteuner, internist of andere zorgverlener. Het programma is RIVM-erkend en de wetenschappelijk resultaten zijn gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften. Recent heeft de Europese Unie Keer Diabetes2 Om erkend als ‘best practice’.

Keer Diabetes2 Om hanteert gestandaardiseerde behandelprotocollen en heeft een geavanceerd kwaliteitssysteem met een maandelijkse kwaliteitscontrole en een verbetercyclus om de kwaliteit te waarborgen en te verbeteren.

De vier pijlers van het programma

Tijdlijn Keer Diabetes2 Om Digitaal & Fysiek

  • Keer Diabetes2 Om GLI en + is een tweejarige leefstijlbehandeling waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een motiverend inspiratietraject van 18 maanden. Het GLI programma bestaat alleen uit online sessies. Bij het fysieke programma horen overnachtingen op mooie locaties door heel het land en ontmoet je andere mensen met diabetes type 2 in persoon.
  • De inhoud van de twee programma’s is hetzelfde, net als de resultaten van deelnemers. Alleen de vorm verschilt dus.
  • Gedurende de eerste 6 maanden zijn er verschillende groepsbijeenkomsten (zie tijdlijn)

Hoe ziet het programma eruit?

De uitgangspunten van Keer Diabetes2 Om zijn