Ervaringen van oud-deelnemers

Voor jou hebben al ruim 3.000 mensen ervaren wat een andere leefstijl met hen doet. Aan de slag gaan met je leefstijl is geen sprint, maar een marathon. Tijdens die marathon gaat het allemaal echt niet vanzelf en je zult af en toe moeilijke momenten en dips hebben. Wat doe je bijvoorbeeld als je buurvrouw jarig is en je een heerlijk stuk gebak aanbiedt? Of als je in quarantaine moet en meer bewegen een stuk lastiger worden. Uiteindelijk gaat het erom dat je écht gemotiveerd bent om er wat van te maken. Dat hebben onze deelnemers ook gedaan en zij ervaren stuk voor stuk meer energie, verliezen ze kilo’s en bouwen medicatie af. Daarom kiezen we ervoor om je te inspireren met positieve omkeerverhalen van onze oud-deelnemers.

Lees hieronder ervaringsverhalen en bekijk video’s over het belang van o.a. voeding, beweging, slaap, en ontspanning.

Filmpjes deelnemers

Marjo

Marjo gebruikte onder andere insuline en voelde zich een flink stuk ouder dan ze was. In deze video deelt ze hoe ze zich voelde voor én na het programma.

Debbie

“De recepten uit de surinaamse en hindoestaanse keuken sluiten, met een aantal kleine aanpassingen, goed aan bij de diabetes verantwoorde recepten”, aldus Debbie.

Han

“Ik wilde die fitte opa zijn die met zijn kleinkinderen op pad ging, niet die opa die moeite heeft met de schoentjes van zijn kleinkinderen strikken want zijn buik zit in de weg. En dat is gelukt, ik voel me weer een jonge vent!”

 

Verhalen deelnemers

Rob (58 jaar)

Ik ben rond de twintig kilo aan overgewicht kwijt en gebruik bijna geen medicijnen meer. Dat is een mooi resultaat. Hierdoor hoop ik langer te kunnen genieten van de mooie dingen om mij heen.

Shagita

”Voeding, bewegen, ontspanning en voldoende slaap helpen mij juist om op een gezonde manier te kunnen leven met diabetes. En dat is geen straf, integendeel. Het is elke dag een feestje!”

Ellen (65 jaar)

“Ik kan weer leven in plaats van overleven. En dat gun ik iedereen. Dus mensen met diabetes, meld je aan en gun jezelf dit cadeau. Je bent het waard! Het programma wordt vrijwel volledig vergoed door de meeste verzekeraars, is leuk om te doen en levert je enorm veel op.”

Kommer ( 51 jaar)

‘Ik volgde het digitale programma via Zoom en dit zette bij mij het omkeerproces vol in gang! Ik zit lekkerder in mijn vel, geniet van het leven en inmiddels 30 kilo lichter.’

Linda (47 jaar)

Wat ik heel fijn vond was dat we geholpen werden om haalbare doelen op te stellen op de verschillende pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Dat het programma niet specifiek kijkt naar gewichtsverlies geeft mij veel rust.”