Voor zorgverleners

 

Keer Diabetes2 Om is een multidisciplinair gecombineerd leefstijlprogramma van Voeding Leeft gericht op het omkeren van diabetes type 2. Het zet voeding, beweging en ontspanning in als medicijn. Zelfzorg is hierbij een sleutelwoord. Keer Diabetes2 Om helpt deelnemers hun leefstijl zo aan te passen dat zij gezond(er) kunnen worden en blijven. Keer Diabetes2 Om heeft als doel diabetes type 2 om te keren. Dit wil zeggen: een beter ervaren gezondheid en kwaliteit van leven, minder medicatie, gunstigere bloedwaarden, een lager zorggebruik en lagere zorgkosten.

Deelnemers aan Keer Diabetes2 Om werken in groepen van maximaal 20 personen aan leefstijlverbetering. Onder begeleiding van ervaren en speciaal hiervoor opgeleide verpleegkundigen, leefstijlcoaches, dietisten en koks. Deze professionals werken samen met de huisarts van de deelnemer (die hoofdbehandelaar blijft) en praktijkondersteuners.

Het programma duurt twee jaar en bestaat uit een meerdere bijeenkomsten op buitenlocaties en intensieve nazorg. Het programma start met een tweedaagse. Na een, drie en zes maanden zijn terugkomdagen. De nazorg wordt online en telefonisch aangeboden.

 

Begeleiders

Het begeleidingsteam van Keer Diabetes2 Om bestaat uit een ervaren diëtist, coach en verpleegkundige en programmacoördinator onder supervisie van Drs. Nynke van der Zijl, huisarts.

 

Wetenschappelijke commissie

Keer Diabetes2 Om beschikt over een wetenschappelijke commissie onder voorzitterschap van  Prof. Dr. Hanno Pijl (LUMC).

 

Onderzoek & Evaluatie

Onder leiding van dr. Peter Voshol onderzoekt en evalueert het Louis Bolk Instituut de effectiviteit van Keer Diabetes2 Om

 

 

 

Rapportcijfer 9 van deelnemers

Rapportcijfer 9 van deelnemers

Medicatie afbouw

Medicatie afbouw

Samenwerking eigen arts

Samenwerking eigen arts

Wetenschappelijk onderbouwd

Wetenschappelijk onderbouwd

Bekend van o.a.

RTL Nieuws
NOS
EenVandaag
Volkskrant