Meer energie en
minder medicatie?

Krijg net als Han meer energie

Han was in 2016 een van de eerste deelnemers die meedeed aan Keer Diabetes2 Om. Sindsdien is hij van een vermoeide opa naar een leuke, fitte opa gegaan, die weer met zijn kleinkinderen kan spelen. Ook gebruikt hij sindsdien geen insuline of andere diabetesmedicatie meer.

Wil jij net als Han meer energie en minder medicatie? Doe mee aan Keer Diabetes2 Om. Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. In zes maanden werk je actief aan een nieuwe leefstijl en leer je alles over diabetes type 2 en hoe je voeding, beweging en ontspanning in kunt zetten als medicijn.

Dit is Keer Diabetes2 Om

Keer Diabetes2 Om is een tweejarig programma, waarvan de eerste 6 maanden actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden. Het programma is gebaseerd op onderstaande vijf pijlers, die de rode draad van de leefstijlbehandeling vormen:

  • Medicatieafbouw
  • Anders bewegen
  • Lekker ontspannen
  • Goed slapen
  • Heerlijk eten

Meld je aan voor het programma

 

Altijd bij jou in de buurt

Keer Diabetes2 Om vindt plaats op verschillende locaties in Nederland. De zorgvuldig gekozen locaties voldoen aan de gestelde veiligheidseisen m.b.t. het coronavirus. Afstand is voldoende te bewaren en daarnaast is een apart stappenplan per locatie opgesteld met betrekking tot sanitair, uitserveren van het buffet en looproutes. Op de locatie ontvang je hier meer informatie over. De locaties ondersteunen je optimaal bij het omkeren van je diabetes type 2. De locaties zijn inspirerend, ontspannen, sfeervol, in de natuur en zijn uitgerust met een volledige keuken. Hier kun je de locaties en startdata bekijken.

Kom naar een info-avond

Schrijf je in voor een informatiebijeenkomst


 

Ontvang ons informatiepakket

Wil je meer weten over het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma? Laat dan je gegevens achter. Je ontvangt meer informatie per e-mail.

Bekijk de mini-docu

Door zijn diabetes was Han niet de opa die hij wilde zijn voor de kleinkinderen. VGZ vergoedt het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om. Han volgde dit programma met succes: hij kan nu zonder medicijnen. En hij heeft meer energie om met zijn kleinkinderen te spelen.

Keer Diabetes2 Om is er op gericht om de bloedglucosewaarden te verbeteren door zo onbewerkt en gevarieerd mogelijk te eten. Het uitgangspunt is drie maaltijden per dag te nuttigen, die lekker en vullend zijn en zorgen voor minder glucose en insuline schommelingen. Hierdoor krijg je meer energie en en wordt de vetverbranding gestimuleerd, zónder honger te lijden. 

Bewegen bevordert het omkeringsproces. Je hoeft hiervoor niet te zweten in de sportschool. Iedere beweging telt en tijdens de programmadagen gaan we samen op zoek naar welke vorm van beweging voor jou geschikt is en waar je plezier uithaalt. 

Stress is van invloed op de bloedsuikerspiegel. Bij Keer Diabetes2 Om ga je op zoek naar vormen van ontspanning die voor jou werken en die je in je dagelijks leven kunt inpassen.

Door een slechte nachtrust stijgt de bloedsuikerspiegel en krijg je meer trek. Binnen Keer Diabetes2 Om ga je aan de slag met het bevorderen van de kwaliteit van de slaap.

 

Om hypo's te voorkomen is het in veel gevallen noodzakelijk diabetesmedicatie af te bouwen bij een andere leefstijl. Samen met de verpleegkundige van Keer Diabetes2 Om en je behandeld arts wordt een op maat gemaakt medicatieafbouw traject gevolgd. Of en hoe snel medicatie kan worden afgebouwd is per individu verschillend. Na één jaar gebruikt 72% van de deelnemers aan Keer Diabetes2 Om minder of geen diabetesmedicatie meer.