Wat is Keer Diabetes2 Om?

  • Keer Diabetes2 Om is een bewezen effectieve leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2.
  • Samen met een groep werken deelnemers onder begeleiding van een multidisciplinair team aan een structurele leefstijlverbetering aan de hand van de pijlers voeding, beweging, slaap en ontspanning.
  • Sinds het najaar 2020 is het programma nu ook geheel online te volgen.
  • Bekijk hier in 3 minuten wat het programma inhoud:

In 4 stappen jouw praktijk ontzorgen:

1. 15 min. adviesgesprek met uitleg over alle mogelijkheden.

2. Samen selecteren we de meest geschikte patiënten

3. In overleg ontzorgen we je bij het informeren van jouw patiënten.

4. Je patiënt meldt zich aan en start met het omkeren van zijn/haar diabetes type 2. Jij kunt je aanmelden voor één van onze nascholingen.

Plan direct een belafspraak in

 

Huisarts Nynke van der Zijl

 

“Juist in deze tijd is het essentieel om te werken aan je leefstijl. Keer Diabetes2 Om is een erkende en effectieve leefstijlbehandeling die ik graag inzet als mogelijkheid voor mijn patiënten met diabetes type 2. Vanwege Covid-19 is een volledig online programma ontwikkeld.”

Waarom Keer Diabetes2 Om?

Als zorgverlener kan het tegenstaan om (steeds meer) medicatie voor te schrijven terwijl leefstijl effectief kan zijn voor mensen met diabetes type 2. Ook kan het zijn dat je tijdens reguliere consulten te weinig tijd hebt om patiënten langdurig te begeleiden naar een duurzame leefstijlverbetering. Keer Diabetes2 Om kan jou daarbij ontzorgen.

De resultaten* laten zien dat mensen door de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om duurzaam hun gedrag kunnen veranderen, met als resultaat meer energie en minder medicatie. Bekijk hiernaast het filmpje hiernaast de resultaten van Keer Diabetes2 Om.

 

Voor wie is het programma geschikt?

Keer Diabetes2 Om is geschikt voor mensen:

  • met diabetes type 2 die hiervoor medicatie gebruiken
  • tot een leeftijd van 70 jaar (tot 80 jaar in overleg)
  • met overgewicht (BMI>25) en/of vergrote buikomvang
  • die akkoord gaan met de eigen bijdrage van €295,- (of €50,-) voor het gehele tweejarige programma
  • die bereid zijn tot een leefstijlverandering

Naast bovenstaande factoren zal het medisch team ook aan de hand van een aantal criteria op medisch vlak beoordelen of deelname mogelijk is.

Hoe ziet de samenwerking eruit?

Het tweejarig programma bestaat uit een intensief deel van 6 maanden, gevolgd door een 18 maanden durend inspiratietraject.

De samenwerking tussen de zorgverlener en Keer Diabetes2 Om staat centraal om veiligheid te garanderen bij medicatieafbouw. Er is regelmatig afstemming tussen de zorgverlener en het team van Keer Diabetes2 Om. De huisarts / internist blijft hoofdbehandelaar van de deelnemer. Keer Diabetes2 Om neemt slechts een adviserende rol in. De deelnemer blijft ook gebruik maken van reguliere ketenzorg. Bekijk hier hoe en op welke momenten communicatie plaatsvindt.

 

Han Seijger (64 jaar)

“Mijn diabetesverpleegkundige wees mij in 2016 op het programma Keer Diabetes2 Om en dit heeft mijn leven veranderd. Inmiddels bijna 5 jaar later en nog steeds kan ik zonder insuline en andere diabetesmedicatie en voel ik me een jonge vent.”

Vraag een gratis startpakket aan

  • Hidden

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van al het laatste nieuws rondom Keer Diabetes2 Om? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. Deze staat vol met informatie, omkeerverhalen, tips en nog veel meer!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081. Nb. De resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is.