Doe nu mee aan het programma
Keer Diabetes2 Om in Diepenheim

Dit is Keer Diabetes2 Om

Je wilt wel van je diabetes type 2 af en je beter voelen, maar je weet gewoon niet hoe…

Gelukkig kan ons professionele, medische team helpen. Wanneer jij kiest voor het RIVM-erkende leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om word je een half jaar begeleid door een professioneel team van een diëtist, verpleegkundige en coach. Samen met hen ga jij 6 maanden aan de slag om je diabetes type 2 om te keren en medicatie af te bouwen. Daarna volgt optioneel nog een  inspiratietraject van 18 maanden. Tijdens het programma ga je aan de slag met de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Allemaal onderdelen van leefstijl die samen bepalen hoe goed jij je voelt. Je gaat ook kijken naar oude en nieuwe patronen. Wil jij je ook fitter voelen, lekker slapen, goed eten en minder stress ervaren?

Bekijk deze video en hoor in 3 minuten hoe we dat aanpakken. Of bezoek een informatiebijeenkomst voor meer informatie over het programma.

Start 15 + 16 februari in Diepenheim

– Ontvang een welkomstpakket t.w.v. 50 euro met o.a. een glucosemeter en kookspullen
– Gemiddelde tevredenheidsscore van 8,8 door oud-deelnemers
– Het programma is als effectief beoordeeld door het RIVM
– Grotendeels vergoed door meerdere zorgverzekeraars (Univé, VGZ, Menzis, DSW en hun labels) 

 

Meld je nu gratis aan voor het programma

 

 

Ik KEER om

9 op de 10 deelnemers van Keer Diabetes2 Om keert geheel of gedeeltelijk om*. Omkeren betekent minder of geen medicatie meer, gebruiken en je weer fit en krachtig voelen. Wil jij dat ook? Maak de zelftest en bekijk of je mogelijk kunt meedoen en wat jouw persoonlijke resultaten zouden zijn bij deelname.

Maak de zelftest

Werk aan je diabetes type 2 in je eigen vertrouwde omgeving

In Diepenheim ligt het hotel ‘De Woeste Wieven’, een locatie die jou optimaal ondersteunt bij het omkeren van je diabetes type 2. Midden in de natuur, met rust en 20 andere mensen uit je omgeving leer je van onze professionals hoe je anders kunt eten, bewegen, ontspannen en slapen. De locatie is inspirerend, ontspannen, sfeervol, in de natuur en uitgerust met een volledige keuken.

Ik wil mee doen
 
 

"Eindelijk kan ik weer een leuke opa zijn voor mijn kleinkinderen"

Han (64) deed in 2016 als een van de eerste deelnemers mee aan Keer Diabetes2 Om, op onze locatie in Boxtel. Inmiddels is hij al jaren verder en nog steeds van de insuline en andere diabetesmedicatie af. Hij startte met het programma nadat hij de grip op zijn leven kwijt was. “Ik was zelfs te moe om de veters van de schoenen van mijn kleinkinderen te strikken. Toen kwam ik Keer Diabetes2 Om tegen”. Dankzij het programma en de intensieve begeleiding kreeg hij weer de regie over zijn leven.

Data

Keer Diabetes2 Om vindt meerdere malen per jaar plaats bij het hotel ‘De Woeste Wieven’ in Diepenheim. Het eerstvolgende programma start op:

Start 2-daagse:
Startdag 1 (15 februari start 09:00 uur)
Startdag 2 (16 februari tot 15:30 uur) – inclusief overnachting

Terugkomdagen
Medisch groepsoverleg (27 februari 17:00-18:00 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 1 maand (15 maart 09:00-15:30 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 3 maanden (17 mei 09:00-17:00 uur)
Terugkomdag na 4,5 maanden (5 juli 09:00-12:00 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 6 maanden (23 augustus 09:00-17:00 uur)
Bekijk alle programma's & startdata
 
*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081. Nb. De resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is.