Programma

Het Keer Diabetes2 Om programma leert u meer grip te krijgen op diabetes 2. Onder begeleiding van een gespecialiseerd team gaat u in zes maanden actief werken aan een nieuwe leefstijl. In groepsverband leert u alles over Diabetes2. Hoe u dit kunt omkeren en hoe dit goed vol te houden is. De pijlers van het programma zijn beweging, voeding, stress reduceren, slaap en ontspanning. Het begeleidingsteam van Keer Diabetes2 Om coacht en begeleidt u hierin.

Tijdens en na het programma heeft u via onze online community contact met groepsgenoten en het begeleidingsteam. Hier kunt u makkelijke en geschikte recepten vinden, tips & tricks delen met anderen deelnemers en deelnemen aan themadagen.

Het begeleidingsteam van Keer Diabetes2 Om bestaat uit: een ervaren diëtist, coach, verpleegkundige en programmacoördinator. Zij begeleiden u gedurende het programma, in samenwerking met uw behandelend arts. Meestal is dit een huisarts of internist.


Actieve fase

Start 2-daagse:

Het programma trapt af met een start 2-daagse op locatie. Dit is inclusief een overnachting. Tijdens deze 2 dagen leert u wat Diabetes type 2 eigenlijk is, hoe uw lichaam precies werkt en wat een andere leefstijl voor u kan betekenen. Zo krijgt u praktische handvatten voor uw nieuwe voedingspatroon en leert u over zelfregie. Uitgangspunt van deze 2-daagse is ‘U doet het zelf, maar u bent niet alleen.’ Zowel het begeleidingsteam als de groepsdynamiek ondersteunen u in uw proces.

3 terugkomdagen gedurende het half jaar:

Na de start 2-daagse volgen 3 terugkomdagen. Na 4 weken, 3 maanden en 6 maanden. Hier wordt zowel in groepsverband als individueel gekeken naar hoe het met u gegaan is. Wat gaat er goed of waar loopt u juist tegenaan? Om u ook in uw thuissituatie gesteund te voelen, kunt u op de eerste terugkomdag iemand uitnodigen om het proces mee te delen. Dit kan een vriend, vriendin, partner of familielid zijn.

 


Online community

Speciaal voor alle deelnemers van het Keer Diabetes2 Om programma hebben wij een eigen online community gecreëerd. Deze is besloten en alleen voor deelnemers van het programma. Per pijler kunt u in de bibliotheek achtergrondartikelen en het laatste nieuws vinden. Via het forum kunt u in contact komen met andere programmadeelnemers en de begeleiding. De mate van actieve deelname heeft u zelf in de hand. Wij zijn er voor u online. Ook organiseren wij diverse terugkom-momenten en thema-dagen waar u zich via de community voor kunt inschrijven. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op MIJN.keerdiabetesom.nl en lees op de homepage een aantal ervaringen van oud-deelnemers.

Ook na het actieve programma blijft de online community een belangrijk onderdeel. De community is inmiddels een zeer enthousiaste groep geworden van honderden oud deelnemers die elkaar dagelijks inspireren en ondersteunen met heerlijke recepten, tips over volhouden en bijzondere momenten.

 

Inspirerende locaties

Het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma vindt plaats op vijf verschillende locaties in Nederland. Alle locaties ondersteunen u optimaal tijdens het Keer Diabetes2 Om programma. Inspirerend, intiem, ontspannen, sfeervol, in het groen, gezellig en met volledig uitgeruste keuken.

Rapportcijfer 9 van deelnemers

Rapportcijfer 9 van deelnemers

Medicatie afbouw

Medicatie afbouw

Samenwerking eigen arts

Samenwerking eigen arts

Wetenschappelijk onderbouwd

Wetenschappelijk onderbouwd

Bekend van o.a.

Volkskrant
RTL Nieuws
EenVandaag
NOS