Wat is Keer Diabetes2 Om?

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. Onder begeleiding van een professioneel team leren deelnemers in groepen van maximaal 20 personen hun leefstijl zo aan te passen dat zij in veel gevallen minder medicatie hoeven te gebruiken en meer energie hebben.

De pijlers van Keer Diabetes2 Om zijn

Heerlijk
eten

Anders
bewegen

Lekker ontspannen

Goed
slapen

Medicatie afbouw

Inhoud programma

Keer Diabetes2 Om is een tweejarig programma, waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden. Iedere groep wordt begeleid door een diëtist, coach, verpleegkundige en programmacoördinator.

De eerste 6 maanden

Inspiratietraject van 18 maanden

Vergoeding & kosten

Verzekeraars VGZ, Univé, IZZ, IZA, UMC, ZEKUR, Zorgzaam, Bewuzt, Promovendum, National Academic, Besured, Menzis, Hema, Anderzorg en Eucare vergoeden het programma bijna volledig.

Indien een patiënt is verzekerd bij een verzekeraar die het programma vergoedt, betaalt de deelnemer een eigen bijdrage. Dit bedrag is gebaseerd op de kosten voor 5 dagen verblijf (inclusief 1 overnachting), de werkboeken en eten en drinken binnen het programma. Deze kosten mogen niet worden vergoed door een zorgverzekeraar. De eigen bijdrage die de deelnemer betaalt is afhankelijk van de persoonlijke situatie:

  • De deelnemer betaalt 2X €10,- bij schuldsanering
  • De deelnemer betaalt 2X €45,- bij een jaarinkomen < €20.000,-
  • In overige gevallen betaalt de deelnemer in één keer €295,-
  • In drie termijnen betalen is ook mogelijk. De deelnemer betaalt 3X €100,-