Meer energie en
minder medicatie?

Krijg net als Han meer energie

Han was in 2016 een van de eerste deelnemers die meedeed aan Keer Diabetes2 Om. Sindsdien is hij van een vermoeide opa naar een leuke, fitte opa gegaan, die weer met zijn kleinkinderen kan spelen. Ook gebruikt hij sindsdien geen insuline of andere diabetesmedicatie meer.

Wil jij net als Han meer energie en minder medicatie? Doe mee aan Keer Diabetes2 Om. Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. In zes maanden werk je actief aan een nieuwe leefstijl en leer je alles over diabetes type 2 en hoe je voeding, beweging en ontspanning in kunt zetten als medicijn.

Altijd bij jou in de buurt

De programma’s van Keer Diabetes2 Om vinden plaats op zeven verschillende locaties in Nederland. Alle locaties ondersteunen je optimaal bij het omkeren van je diabetes type 2. De locaties zijn inspirerend, ontspannen, sfeervol, in de natuur en zijn uitgerust met volledige keuken. Hier kun je de geplande programma’s voor 2020 bekijken.

Bekijk de startdata en -locaties

Vergoedingen

Steeds meer verzekeraars vergoeden Keer Diabetes2 Om. Staat jouw verzekeraar er niet tussen? Je kunt t/m 31 december 2019 overstappen naar een andere verzekeraar. Dit is gemakkelijk en snel geregeld. Ook als je diabetes hebt, ben je overal welkom: zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht.

Vergoedt jouw verzekeraar
Keer Diabetes2 Om niet?

Doorloop de volgende stappen en start in 2020!

  • Bekijk of je mee kunt doen aan Keer Diabetes2 Om
  • Meld je aan voor Keer Diabetes2 Om
  • Maak een afspraak met je arts om je aanmelding compleet te maken
  • Het medisch team van Keer Diabetes2 Om beoordeelt jouw inschrijving.
  • Je krijgt binnen 5 dagen telefonisch bericht of je deel kunt nemen aan Keer Diabetes2 Om.
  • Meld je vóór 31 december aan bij een nieuwe zorgverzekeraar die Keer Diabetes2 Om vergoedt
  • Geef je nieuwe polisnummer per e-mail door aan info@keerdiabetesom.nl
Meld je direct aan

Kom naar een informatiebijeenkomst

Wil je eerst meer weten over Keer Diabetes2 Om? Het hele jaar door worden gratis en vrijblijvende informatiebijeenkomsten georganiseerd in verschillende regio’s in Nederland. Tijdens de informatiebijeenkomst delen oud-deelnemers zoals Han openhartig hun ervaring en kun je al jouw vragen stellen aan het medisch begeleidingsteam.

Bekijk de informatiebijeenkomsten
*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081. Nb. De resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is.