Keer Diabetes2 Om GLI of +

Welk programma past het beste bij jouw wensen?

Keer Diabetes2 Om is gebaseerd op 4 pijlers, die de rode draad van de leefstijlbehandeling vormen.

Medicatieafbouw

Door de verandering van leefstijl kunnen deelnemers in veel gevallen hun medicatie afbouwen. Het is zelfs in veel gevallen noodzakelijk, omdat je hypo’s wilt voorkomen. Om jouw medicatie veilig en verantwoord af te bouwen, werkt Keer Diabetes2 Om samen met jouw behandelend arts of praktijkondersteuner. Je eigen arts blijft je hoofdbehandelaar en wordt actief in het project betrokken en door ons op de hoogte gehouden.

Courgetti_Spaghetti_Tomaat__KeerDiabetes2Om

Inhoud programma

Tijdens dit leefstijlprogramma krijg je 6 maanden professionele, medische begeleiding, gevolgd door  een optioneel online traject van 18 maanden via de online community. Je gaat in groepsvorm aan de slag met omkeren van je diabetes type 2. Wetenschap vormt de basis van alle adviezen. Daarnaast is er aandacht voor bewustwording en ontspanning. Je leert tijdens het programma zelf de regie te nemen en ervaart wat voor jou werkt en wat niet. Dat doen we door je helemaal mee te nemen in een nieuwe leefstijl, ofwel onder te dompelen, in plaats van steeds kleine aanpassingen te doen. Als gevolg hiervan kunnen veel deelnemers medicatie afbouwen, verantwoord afvallen en krijgen zij meer energie. 

Tijdlijn Keer Diabetes2 Om GLI en +

  • Keer Diabetes2 Om GLI en + is een tweejarige leefstijlbehandeling waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een motiverend inspiratietraject van 18 maanden. Het GLI programma bestaat alleen uit online sessies. Bij het fysieke programma horen overnachtingen op mooie locaties door heel het land en ontmoet je andere mensen met diabetes type 2 in persoon.
  • De inhoud van de twee programma’s is hetzelfde, net als de resultaten van deelnemers. Alleen de vorm verschilt dus.
  • Gedurende de eerste 6 maanden zijn er verschillende groepsbijeenkomsten (zie tijdlijn)

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Online community

Op de online community krijg je toegang o.a. tot artikelen, nieuws, tips, recepten en kun je je eigen voortgang bijhouden. Via de community hou je ook contact met andere deelnemers en de begeleiders. Dit is geheel vrijblijvend en hoe actief je bent bepaal je zelf.

Bekijk in 1 minuut wat je allemaal kunt vinden op de community.