Kies voor een leefstijl die bij jou past

Ieder lichaam is anders. Je gaat onderzoeken naar wat voor jou werkt. Door zelf aan de slag te gaan, ervaar je snel verschil, zowel in je bloedsuikerspiegel als in taille en gewicht. En vooral in hoe je je voelt. Je wordt hierin begeleid door een professioneel team.

Keer Diabetes2 Om is gebaseerd op 4 pijlers, die de rode draad van de leefstijlbehandeling vormen.

Heerlijk eten

Heerlijk eten

Meer informatie

Je ervaart hoe onbewerkt en gevarieerd eten jouw bloedglucosewaarden verbeteren. Het uitgangspunt is dat je drie maaltijden per dag eet, die lekker en verzadigend zijn en zorgen voor minder glucose en insuline schommelingen. Hierdoor krijg je meer energie en wordt je vetverbranding gestimuleerd, zónder honger te lijden.
Anders bewegen

Anders bewegen

Meer informatie

Bij bewegen denk je misschien al gauw aan hard werken in de sportschool. Je leert dat dit niet per se nodig is om je diabetes om te keren. Iedere beweging telt. Je gaat tijdens de programma dagen op zoek naar welke vorm van beweging voor jou geschikt is, wat effect heeft en waar jij je plezier uithaalt.

Lekker ontspannen

Meer informatie

Ontspanning en spanning staan tegenover elkaar. Spanning heeft een negatieve invloed op de bloedsuikerspiegel. Je leert om spanning los te laten en je gaat op zoek naar vormen van ontspanning die voor jou werken en die je in dagelijks leven kunt inpassen.
Goed slapen

Goed slapen

Meer informatie

Wist je dat je bloedsuikerspiegel stijgt en dat je meer trek krijgt bij een slechte nachtrust? Bij Keer Diabetes2 Om ga je aan de slag met de kwaliteit van je slaap.

Medicatieafbouw

Door de verandering van leefstijl kunnen deelnemers in veel gevallen hun medicatie afbouwen. Of en hoe snel medicatie kan worden afgebouwd is per persoon verschillend.

Het is zelfs in veel gevallen noodzakelijk, omdat je hypo’s wilt voorkomen. Je krijgt een op maat gemaakt medicatieafbouw traject, gemaakt door de verpleegkundige van Keer Diabetes2 Om in samenwerking met je eigen behandelend arts.

Opbouw Keer Diabetes2 Om Fysiek

 • Keer Diabetes2 Om is een tweejarige leefstijlbehandeling waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden.
 • Gedurende de eerste 6 maanden van het fysieke programma zijn er intensieve groepsbijeenkomsten:
  • 2 startdagen op locatie
  • 1 online terugkommoment (van 09:00 tot 13:00)
  • 2 online sessies (dagdelen) (na 8 weken en tussen terugkomdag 2 en 3)
  • 2 terugkomdagen op locatie (hele dagen)
 • Er worden ook specifiek weekendprogramma’s aangeboden, waarbij de terugkomdagen in het weekend vallen.

Opbouw Keer Diabetes2 Om Digitaal

 • Keer Diabetes2 Om is een tweejarige leefstijlbehandeling waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden.
 • Gedurende de eerste 6 maanden van het volledig online programma zijn er intensieve groepsbijeenkomsten:
  • een kick-off (dagdeel)
  • 2 startdagen (hele dag en dagdeel)
  • 4 sessies (dagdelen)
  • 2 terugkomdagen na 3 maanden en na 6 maanden (hele dagen)
 • Er worden ook specifiek weekendprogramma’s aangeboden, waarbij de terugkomdagen in het weekend vallen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Online community

Op de online community krijg je toegang o.a. tot artikelen, nieuws, tips, recepten en kun je je eigen voortgang bijhouden. Via de community hou je ook contact met andere deelnemers en de begeleiders. Dit is geheel vrijblijvend en hoe actief je bent bepaal je zelf.

Bekijk in 1 minuut wat je allemaal kunt vinden op de community.

De uitgangspunten van Keer Diabetes2 Om zijn

Ontvang een welkomstpakket t.w.v. €50,- cadeau bij deelname

Het pakket bevat extra vierge olijfolie, een kruidenmix en alle benodigdheden voor het programma zelf, zoals de glucosemeter, een taille meter en het werkboek. Schrijf je nu in voor Keer Diabetes2 Om fysiek op locatie of digitaal en ontvang dit gratis welkomstpakket.