Wat vinden deelnemers van Keer Diabetes2 Om?

Voor jou hebben al ruim 3000 mensen ervaren wat een andere leefstijl met hen kan doen. Meer dan 200 deelnemers hebben al digitaal deelgenomen. Wil jij weten wat anderen van Keer Diabetes2 Om vonden en hoe het hun leven heeft veranderd?

Lees hier ervaringsverhalen van deelnemers en bekijk verschillende video’s over het belang van o.a. voeding, beweging, slaap, en ontspanning.

Filmpjes deelnemers

Marjo

Marjo gebruikte onder andere insuline en voelde zich een flink stuk ouder dan ze was. In deze video deelt ze hoe ze zich voelde voor én na het programma.

Debbie

“De recepten uit de surinaamse en hindoestaanse keuken sluiten, met een aantal kleine aanpassingen, goed aan bij de diabetes verantwoorde recepten”, aldus Debbie.

Han

“Ik wilde die fitte opa zijn die met zijn kleinkinderen op pad ging, niet die opa die moeite heeft met de schoentjes van zijn kleinkinderen strikken want zijn buik zit in de weg. En dat is gelukt, ik voel me weer een jonge vent!”

 

Recepten

Recept groentestoof

Het wordt weer flink wat kouder buiten en bij een winters weertje hoort natuurlijk een verwarmend receptje. Daarom staat deze week de groentestoof op het menu. Super gezond en super lekker!

Recept andijviestamppot

Heb jij deze andijviestamppot al een keer geprobeerd? Het is een echte aanrader en het  bevat heerlijke groenten zoals knolselderij, champignons en andijvie. Bekijk in dit filmpje de bereidingswijze.

Recept pompoenlasagne

Het seizoen van de pompoen staat weer voor de deur. Met dit ingrediënt kan je heerlijke gerechten maken, zoals bijvoorbeeld een pompoenlasagne met extra spinazie en gehakt. Pompoen smaakt niet alleen lekker, het is ook rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A en C.

Themafilms & podcasts

Podcast voor zorgprofessionals - Chronische stress

In deze aflevering van de Voeding Leeft podcast vertelt huisarts Nynke van der Zijl over chronische stress, hoe ze zelf de balans houdt en heeft ze tips die ook kunnen helpen in jouw spreekkamer.

Meet wat je eet

Wat is het verschil tussen onbewerkte en bewerkte koolhydraten? Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

Nachtrust

De kwaliteit van je nachtrust heeft invloed op je bloedglucose. Bekijk dit thema filmpje voor tips voor een betere nachtrust.

Podcast voor zorgprofessionals - Leefstijl in de spreekkamer

Huisarts Nynke van der Zijl praat al jaren met haar patiënten over leefstijl. In deze podcast vertelt Nynke hoe ze hiertoe is gekomen, wat het effect is op de patiënten en geeft handvatten hoe dit ook te doen. 

Drink voldoende

Je lichaam bestaat voor 70% uit water. Genoeg vocht binnen krijgen is dus erg belangrijk. Bekijk het thema filmpje over meer informatie over het belang om vocht binnen te krijgen. 

Stress

Wat is stress en wat doet stress met je lichaam? Bekijk het thema filmpje voor meer informatie.

Verhalen deelnemers

Rob (58 jaar)

Ik ben rond de twintig kilo aan overgewicht kwijt en gebruik bijna geen medicijnen meer. Dat is een mooi resultaat. Hierdoor hoop ik langer te kunnen genieten van de mooie dingen om mij heen.

Shagita

”Voeding, bewegen, ontspanning en voldoende slaap helpen mij juist om op een gezonde manier te kunnen leven met diabetes. En dat is geen straf, integendeel. Het is elke dag een feestje!”

Ellen (65 jaar)

“Ik kan weer leven in plaats van overleven. En dat gun ik iedereen. Dus mensen met diabetes, meld je aan en gun jezelf dit cadeau. Je bent het waard! Het programma wordt vrijwel volledig vergoed door de meeste verzekeraars, is leuk om te doen en levert je enorm veel op.”

Kommer ( 51 jaar)

‘Ik volgde het digitale programma via Zoom en dit zette bij mij het omkeerproces vol in gang! Ik zit lekkerder in mijn vel, geniet van het leven en inmiddels 30 kilo lichter.’

Linda (47 jaar)

Wat ik heel fijn vond was dat we geholpen werden om haalbare doelen op te stellen op de verschillende pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Dat het programma niet specifiek kijkt naar gewichtsverlies geeft mij veel rust.”