Wat vinden deelnemers van Keer Diabetes2 Om?

Voor jou hebben al ruim 2500 mensen ervaren wat een andere leefstijl met hen kan doen. Meer dan 200 deelnemers hebben al digitaal deelgenomen. Wil jij weten wat anderen van Keer Diabetes2 Om vonden en hoe het hun leven heeft veranderd?

Lees hier ervaringsverhalen van deelnemers en bekijk verschillende video’s over het belang van o.a. voeding, beweging, slaap, en ontspanning.

Filmpjes deelnemers

Henk

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel blij ben dat dit op mijn pad gekomen is, want dit heeft echt geholpen.”

Wim

“Dat je op een prettige manier toch enorm af kunt vallen en natuurlijk het groepsverband, elkaar motiveren is ook erg belangrijk. Elke kilo die eraf ging, is 5 kilo ‘fitheid’ terug.”

Isabella

“Ik heb mijn flexibiliteit terug. Ik moest op bepaalde tijden eten omdat ik gedreven werd door angst. Want stel dat het mis gaat. Nu kan ik weer dingen doen die het leven leuk maken!”

Ellen

“Dat ik insuline moest gaan spuiten was voor mij de druppel, het moest anders. Dan kom je toevallig op de website en voelde het als de laatste strohalm. Ik kwam hierin met heb ik een toekomst? En ik heb nu zoiets van: Ja ik heb een toekomst en die is zonnig!”

 

Bert

“Mijn medicijngebruik is met de helft gereduceerd en mijn gewicht is ook heel duidelijk afgenomen, ik ben ongeveer 13 kilo in een half jaar tijd aan gewicht verloren. En het heeft me ook heel veel energie gebracht, niet alleen in voeding maar ook de rest van mijn leven.” 

 

Han

“Ik wilde die fitte opa zijn die met zijn kleinkinderen op pad ging, niet die opa die moeite heeft met de schoentjes van zijn kleinkinderen strikken want zijn buik zit in de weg. En dat is gelukt, ik voel me weer een jonge vent!”

 

Themafilms & podcasts

Podcast voor zorgprofessionals - Chronische stress

In deze aflevering van de Voeding Leeft podcast vertelt huisarts Nynke van der Zijl over chronische stress, hoe ze zelf de balans houdt en heeft ze tips die ook kunnen helpen in jouw spreekkamer.

Meet wat je eet

Wat is het verschil tussen onbewerkte en bewerkte koolhydraten? Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

Nachtrust

De kwaliteit van je nachtrust heeft invloed op je bloedglucose. Bekijk dit thema filmpje voor tips voor een betere nachtrust.

Podcast voor zorgprofessionals - Leefstijl in de spreekkamer

Huisarts Nynke van der Zijl praat al jaren met haar patiënten over leefstijl. In deze podcast is Barbara Kerstens, programmadirecteur bij Voeding Leeft, in gesprek met Nynke over haar motivatie om leefstijl in te zetten in haar praktijk in Haarlem. Nynke vertelt hoe ze hiertoe is gekomen, wat het effect is op de patiënten en geeft handvatten hoe dit ook te doen. 

Drink voldoende

Je lichaam bestaat voor 70% uit water. Genoeg vocht binnen krijgen is dus erg belangrijk. Bekijk het thema filmpje over meer informatie over het belang om vocht binnen te krijgen. 

Stress

Wat is stress en wat doet stress met je lichaam? Bekijk het thema filmpje voor meer informatie.

Documentaire over Keer Diabetes2 Om

Krijg meer inzichten over de achtergrond van ons programma door deze documentaire gemaakt door Metropolis te bekijken

Verhalen deelnemers

Kommer ( 51 jaar)

‘Ik volgde het digitale programma via Zoom en dit zette bij mij het omkeerproces vol in gang! Dit resulteerde in een afname van het medicatiegebruik, wat eigenlijk mijn hoofddoel is om weer diabetes vrij te kunnen leven. Ik zit lekkerder in mijn vel, geniet van het leven en inmiddels 30 kilo lichter. Minder koolhydraten eten is voor mij goed vol te houden en ik geniet er nog dagelijks van.’ Lees hier het hele verhaal van kommer.

Mirjam (52 jaar)

“Ik kan weer leven in plaats van overleven. En dat gun ik iedereen. Dus mensen met diabetes, meld je aan en gun jezelf dit cadeau. Je bent het waard! Het programma wordt vrijwel volledig vergoed door de meeste verzekeraars, is leuk om te doen en levert je enorm veel op.”

Henk

‘In de bloei van mijn leven was ik moe, hondsmoe. Dus ik ging naar de huisarts en kreeg een verwijzing naar de internist. Daar kreeg ik het volgende te horen: “U heeft diabetes type 2, een hoge bloeddruk en uw cholesterol is ook waardeloos!” Nah, dát is niet wat ik wilde horen!

Lolke (63 jaar)

“Er zijn altijd mooie dingen die op jouw pad komen. Dankzij Keer Diabetes2 Om gaat het mij lukken om door de gezondere levensstijl de diabetes om te keren en ik hoop dat iedereen die kans wil pakken.”

Bea

”De diëtist, verpleegkundige, coach en programmacoördinator waren allemaal zeer gepassioneerd om de deelnemers op hun gemak te stellen en te motiveren. Zelfs online lukte dit fantastisch goed.” 

William (63 jaar)

“Ik kan haast niet geloven dat ik dat ben op de foto. Na amper 6 maanden buikvet weg, 14 kilo lichter en mijn diabetes geheel onder controle. Bedankt lieve mensen van Keer Diabetes2 Om.”

Eduard (50 jaar)

“Dit is oprecht het beste programma waar ik in mijn leven aan mee heb gedaan. Ik heb het programma niet als zwaar ervaren. Als ik het kan, kan jij het ook.”

Linda (47 jaar)

Wat ik heel fijn vond was dat we geholpen werden om haalbare doelen op te stellen op de verschillende pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Dat het programma niet specifiek kijkt naar gewichtsverlies geeft mij veel rust.”

Linneke (77 jaar)

In het begin moest ik wel even wennen dat het programma geheel online was. Maar al snel bleek dat dit helemaal geen probleem was. Doordat je elkaar via video kon zien, ontstond er toch een fijn groepsgevoel.”

Tineke (67 jaar)

‘’Ga het programma in met een open houding. Maak gebruik van de kennis van de begeleiders, luister naar de ervaringen van de groepsleden, haal eruit wat je zelf kan gebruiken en voel dat je niet alleen staat.”

Gijs (70 jaar)

“Voordat ik besloot mee te doen, had ik redelijke verwachtingen van het programma. Nou, die verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Toen ik thuiskwam van een informatiebijeenkomst wist ik het: Gaan we doen!”

Marijke (65 jaar)

“Ik voel mij fitter, energieker en gezonder sinds ik aan mijn nieuwe leefwijze ben begonnen. Het heeft mij een nieuw leven gegeven en het was en is een waar KDO (cadeau)!”

Louis (67 jaar)

“De voedingsadviezen waren een openbaring voor mij. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten en het heeft mij bewust gemaakt van wat ik eet. Ik eet weer met smaak!” 

Gundi (61 jaar)

“Tijdens het proces heeft een foto van mijn kleinkinderen mij energie gegeven om door te gaan. Mijn grootste wens is om ze te zien genieten bij opa en oma. En dat doen ze!”

Paul (72 jaar)

“Ik bewoog weinig, at onregelmatig en elke keer keek ik, bij mijn bezoek aan de praktijkondersteuner, gespannen uit naar mijn glucosewaarden, nadat ik aanraking ben gekomen met Keer Diabetes2 Om snap ik wat ik heb.”

Anneke (55 jaar)

“Ik voel me goed, beter dan ooit. Ik heb geleerd wat voeding, beweging, slaap en ontspanning kunnen doen met mijn lichaam. Ik voel me stukken fitter dan voorheen, en dat zonder insuline!”

Yvonne (56 jaar)

‘Alleen ga je harder, maar samen kom je verder’ “Wat ik mensen met diabetes type 2 wil meegeven is: Pak de kans aan om met het programma mee te doen en wees trots op jezelf dat je deze moeilijke stap zet.”

Magda (76 jaar)

Op de informatieavond dacht ik: Ze hebben het over mij: dit is mijn leven. Inmiddels zwem en fiets ik weer en voel ik me zo fit dat ik ’s avonds nog rustig de stofzuiger pak.”

Hans (65 jaar)

“Ik spuit geen insuline meer en de insuline verhogende pillen slik ik ook niet meer. Ik voel me in allerlei opzichten zo licht als een veer.”

Paula

Ik heb na 5 jaar grote stappen heb gezet in het accepteren van mijn suikerziekte zonder dat het mij patiënt heeft gemaakt. Ik heb diabetes maar ik ben niet diabetes.”