Je bent niet alleen.

Meer dan 1,2 miljoen andere Nederlanders hebben ook diabetes type 2.

Wat is Keer Diabetes 2 Om?

Keer Diabetes2 Om is een RIVM-erkende, effectieve leefstijlbehandeling gericht op (volledige) medicatieafbouw voor mensen met diabetes type 2. Onderzoek laat zien dat medicijnen diabetes type 2 niet kan genezen, leefstijl kan dat wél. Tijdens het programma ga je met 20 anderen, onder professionele begeleiding van een coach, verpleegkundige en diëtist, aan de slag met jouw leefstijlverbetering en het afbouwen van medicatie. Het team heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen naar een leven met meer energie en minder medicatie. Meer dan 3.000 mensen hebben al meegedaan aan programma dat bestaat uit een intensief deel van 6 maanden, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden. Het hele jaar door starten er online en fysieke programma’s in heel Nederland. Gun jezelf deze kans, juist nu is het extra belangrijk om aan je gezondheid te werken. 

Lees meer

Waarom Keer Diabetes2 Om?

“Ik ben er klaar mee om de dag zonder energie te beginnen”.

“Ik wil er niet nóg een pilletje bij”.

“Ik wil mijn kleinkinderen zien opgroeien”.

“Ik wil me weer fit voelen”.

“Ik wil eindelijk weer goed slapen en uitgerust wakker worden”.

Resultaten

Al ruim 3.000 mensen deden mee met Keer Diabetes2 Om. Zij ervaren meer energie, en gebruiken minder medicatie. De wetenschappelijke resultaten van Keer Diabetes2 Om laten zien dat een verandering in voeding, beweging, slaap en ontspanning effect heeft op jouw bloedglucose, hoeveelheid energie, gewicht en hoe je je voelt. Ook jij kunt dit ervaren als je meedoet aan het programma. Uiteraard is het belangrijk dat je zowel tijdens als ná het programma gemotiveerd bent om aan je leefstijl te werken.

Dit krijg je als je meedoet aan Keer Diabetes2 Om:

– 6 maanden online of fysieke professionele begeleiding van een verpleegkundige, coach en diëtist
– contactmomenten met verpleegkundige om medicatieafbouw te overleggen
– recepten om smaakvolle en voedzame maaltijden te bereiden
– jaar toegang tot online community met o.a. vele inhoudelijke achtergrond artikelen, video’s en recepten
– inspiratietraject van 18 motiverende maanden met webinars, recepten en tips
– welkomstpakket t.w.v. 50 euro met de benodigdheden voor de start.

Je kunt je aanmelden voor Keer Diabetes2 Om als je:

– prediabetes of diabetes type 2 hebt
– onder de 80 bent (tussen 70-80 jaar in overleg);
– overgewicht en/of een vergrote buikomvang hebt (BMI>25);
– de Nederlandse taal goed beheerst
– toegang hebt tot een e-mail adres en internet

Ervaringen oud-deelnemers

Iedere ervaring is uniek en persoonlijk. Zo is je leven op de schop gooien zéker niet altijd makkelijk, daar zijn we ons bewust van. Werken aan leefstijl is geen sprint, maar een marathon. Toch kiezen wij ervoor om je te inspireren met de positieve ervaringen van onze meer dan 3.000 deelnemers.

“Ik ben door Keer Diabetes2 Om rond de twintig kilo aan overgewicht kwijt en gebruik bijna geen medicijnen meer. Dat is een mooi resultaat. Hierdoor hoop ik langer te kunnen genieten van de mooie dingen om mij heen”. – Rob (58 jaar).

Startdata en locaties

Het hele jaar door starten er wekelijks nieuwe, online programma’s van Keer Diabetes2 Om. Ook kun je ervoor kiezen om fysiek mee te doen door te kiezen uit verschillende locaties in Nederland. Allemaal plekken met een inspirerend, ontspannen en sfeervol karakter. Wil jij weten wanneer je mee kunt doen? Klik dan hier.