Hoe ziet de behandeling eruit?

Keer Diabetes2 Om is een unieke, door het RIVM-goedgekeurde leefstijlbehandeling van 24 maanden waarbij je aan de slag gaat met voeding, ontspanning, beweging en slaap.

Je gaat met 16-20 anderen aan de slag en wordt de eerste zes maanden intensief begeleid. Daarna volgt een rustiger inspiratietraject van 18 maanden. Verschillende professionals helpen jou tijdens het traject om een nieuwe leefstijl te ontwikkelen. Je kunt het programma zowel online als fysiek volgen.

Meer weten over de behandeling eruit ziet? Lees dan verder.

Lees meer

Je kunt deelnemen aan Keer Diabetes2 Om wanneer je:

  • diabetes type 2 hebt en hiervoor medicatie gebruikt;
  • een leeftijd hebt tot 80 jaar (tussen de 70 en 80 jaar in overleg);
  • overgewicht hebt (BMI>25) en/of een vergrote buikomvang;
  • de Nederlandse taal beheerst;
  • toegang hebt tot internet en een e-mail adres.

Lees hier over de criteria.

Lees meer

Omkeren met resultaat

Al ruim 3.000 mensen deden mee met Keer Diabetes2 Om. Zij ervaren meer energie, en gebruiken minder medicatie.

Lees hier over de resultaten.

Lees meer

Startdata en locaties

Wekelijks starten er nieuwe programma’s van Keer Diabetes2 Om Digitaal en vanaf juni zijn er ook fysieke programma’s gepland.

Keer Diabetes2 Om vindt fysiek plaats op verschillende locaties in Nederland. De locaties zijn speciaal geselecteerd en hebben een inspirerend, ontspannen, sfeervol karakter.

Wil jij weten wanneer je mee kunt doen? Klik dan hier.

Lees meer

Verzekeraars en kosten

VGZ, IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, ZEKUR, Zorgzaam, Menzis, Ander Zorg, Hema, EUcare, Promovendum, BeSured, National Academic, DSW, Stad Holland en inTwente dekken de kosten bijna volledig. Wij werken hard aan de samenwerking met nog meer verzekeraars. 

Om mee te doen aan het programma betaal je een eigen bijdrage van €50,- voor de digitale variant en €195,- voor het programma op locatie. We begrijpen dat het een flink bedrag is, daarom bieden wij verschillende betalingsregelingen aan. Zo blijft het programma voor iedereen toegankelijk. Neem bij interesse of vragen over jouw verzekeraar of betaling contact met ons op via 020 – 22 17 906 of info@voedingleeft.nl.

Lees meer

Ervaringen

‘Ik heb het gevoel dat ik jaren zonder rijbewijs heb rondgereden, maar nu heb ik eindelijk mijn papiertje gehaald.’ Aldus een oud-deelnemer aan Keer Diabetes2 Om. Wil jij weten wat anderen van de leefstijlbehandeling vonden?

Bekijk en lees hier ervaringsverhalen van oud-deelnemers.

Lees meer

Alle informatie op een rij

Wil je de informatie over het programma nog een keer rustig teruglezen?

Meld je hier aan en ontvang alle informatie in je mailbox.

Lees meer