De ‘Obesitas Warrior’ David Ludwig

De ‘Obesitas Warrior’ David Ludwig

David Ludwig, wellicht hebben jullie al eerder iets van of over hem voorbij zien komen: schrijver, hoofdspreker op het door Voeding Leeft georganiseerde congres Arts & Voeding, en vooral in Amerika strijder tegen de ‘obesitasepidemie.’ Hij zegt dat we onze vetcellen moeten ‘hertrainen,’ omdat blijvend afvallen anders onbegonnen werk is. Niet alleen bij obesitas, maar ook bij het omkeren van diabetes type 2 speelt afvallen een zeer belangrijke rol. Hoe doe je dit volgens Dr. Ludwig? Door koolhydraatarm en vetrijk te eten.

Onderstaand artikel (Volkskrant) gaat over zijn werk, en stelt dat er nog veel onderzoek nodig is voor we iets met 100% zekerheid kunnen stellen op voedingsgebied. Langdurig onderzoek van hoge kwaliteit bij mensen is lastig (onmogelijk?).

Kern van het verhaal is minder letten op calorieën, en de aandacht verleggen naar de kwaliteit van voeding: vooral veel groente, en daarnaast onbewerkte (vetrijke) producten. Hoe dan ook, mooi om te zien dat het onderwerp ‘voeding’ leeft, en ook in steeds meer spreekkamers een plek krijgt.

Lees het artikel hier