Fantastisch nieuws!

Vanaf 1 januari 2023 wordt het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om voor mensen met prediabetes en mensen met diabetes type 2 die geen medicatie of alleen metformine gebruiken vanuit het basispakket vergoed. Dit betekent dat we een nog veel grotere groep mensen kunnen gaan begeleiden naar een gezondere leefstijl

Wat houdt de Keer Diabetes2 Om GLI in?

Tijdens deelname aan Keer Diabetes2 Om werk je gedurende zes intensieve maanden en een 18-maanden inspiratietraject aan voeding, beweging, ontspanning en slaap. Zelfregie is een belangrijk onderdeel van het programma. Je leert door zelf te ervaren wat een andere leefstijl met je doet en we moedigen je aan de keuzes te maken die bij jou passen. Je wordt in een kleine groep deelnemers begeleid door een team van een verpleegkundige, gedragscoach, diëtist en programmacoördinator.

In het eerste half jaar kom je 5 keer samen met jouw groep. Daarna kun je op eigen initiatief deelnemen aan activiteiten in het inspiratietraject die gericht zijn op inspiratie en het verduurzamen van jouw leefstijl. De begeleiding binnen de Keer Diabetes2 Om GLI is volledig digitaal. Het reguliere programma van Keer Diabetes2 Om (KDO+) blijft worden aangeboden op een aantal locaties door heel Nederland. Weten welk programma voor jou geschikt is? Lees snel verder!

Je kunt meedoen aan Keer Diabetes2 Om in een van de volgende situaties:

  1. Je hebt prediabetes
  2. Je hebt diabetes type 2 en gebruikt geen diabetesmedicatie
  3. Je hebt diabetes type 2 en gebruikt metformine
  4. Je hebt diabetes type 2 en gebruikt andere diabetesmedicatie, zoals SU-derivaten
    of insuline.

Wat betekent dit voor jou als diabetespatiënt?

Herken jij jezelf in punt 1, 2 of 3?
Jouw deelname aan Keer Diabetes2 Om wordt vergoed vanuit het basispakket, ongeacht jouw zorgverzekeraar, mits je voldoet aan de overige voorwaarden voor deelname. Klik hier voor het overzicht. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website.

Herken jij jezelf in punt 4?
Bij diabetes type 2 met gebruik van andere diabetesmedicatie dan metformine is extra medische begeleiding nodig. Dit programma wordt (nog) niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel zijn er in 2023 zorgverzekeraars die het programma vergoeden. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar het programma vergoedt? Neem dan een kijkje in dit overzicht of neem contact op met ons team. We geven je graag advies.

Hoe werkt inschrijven?

Weet jij niet zeker aan welk programma je mee kunt doen? Geen zorgen! Na het inschrijven wordt jouw inschrijving beoordeeld door ons medisch team, bestaande uit een arts, internist en verpleegkundigen. Het medisch team geeft vervolgens een advies over welke vorm van het Keer Diabetes2 Om programma voor jou het meest geschikt is. Zij nemen contact met jou op om dit te bespreken en om samen een datum uit te zoeken die voor jou het beste uitkomt.

We helpen je graag verder

Kijk op de website www.keerdiabetesom.nl voor meer informatie of neem contact op met ons hoofdkantoor via 020 221 7906 of info@voedingleeft.nl.