1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Doorloop de volgende 10 stappen en kijk of het bij jou past:

Bekijk hier in drie minuten hoe we dat samen met jou aanpakken

  • Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. Met als resultaat meer energie en minder medicatie.
  • Het is een tweejarige leefstijlbehandeling, waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden.
  • In de eerste 6 maanden kom je meerdere dagen en dagdelen bij elkaar in een groep.
  • Je doorbreekt oude patronen die niet werken en leert nieuwe aan.
  • Je kunt Keer Diabetes2 Om nu fysiek en online volgen.


De pijlers van Keer Diabetes2 Om zijn

Heerlijk eten

Heerlijk eten

Meer informatie

Je ervaart hoe onbewerkt en gevarieerd eten jouw bloedglucosewaarden verbeteren. Het uitgangspunt is dat je drie maaltijden per dag eet, die lekker en verzadigend zijn en zorgen voor minder glucose en insuline schommelingen. Hierdoor krijg je meer energie en wordt je vetverbranding gestimuleerd, zónder honger te lijden.
Anders bewegen

Anders bewegen

Meer informatie

Bij bewegen denk je misschien al gauw aan hard werken in de sportschool. Je leert dat dit niet per se nodig is om je diabetes om te keren. Iedere beweging telt. Je gaat tijdens de programma dagen op zoek naar welke vorm van beweging voor jou geschikt is, wat effect heeft en waar jij je plezier uithaalt.

Lekker ontspannen

Meer informatie

Ontspanning en spanning staan tegenover elkaar. Spanning heeft een negatieve invloed op de bloedsuikerspiegel. Je leert om spanning los te laten en je gaat op zoek naar vormen van ontspanning die voor jou werken en die je in dagelijks leven kunt inpassen.
Goed slapen

Goed slapen

Meer informatie

Wist je dat je bloedsuikerspiegel stijgt en dat je meer trek krijgt bij een slechte nachtrust? Bij Keer Diabetes2 Om ga je aan de slag met de kwaliteit van je slaap.


Verder lezen

Je doet het zelf, maar niet alleen

Je diabetes type 2 omkeren doe je niet alleen. In een groep van 16-20 deelnemers ga je aan de slag. Iedere groep wordt begeleid door een professioneel en enthousiast team van ervaren en – speciaal hiervoor opgeleide – verpleegkundigen, coaches, diëtisten en programmacoördinatoren. Op de achtergrond is een medisch team aanwezig ter ondersteuning. Het begeleidingsteam van jouw groep bestaat altijd uit een vast team en werkt nauw samen met jouw behandelend arts. Zij helpen jou bij de leefstijlverandering en ondersteunen bij moeilijke momenten. Ga terug Verder lezen

Han: 'Ik ben al 5 jaar van de insuline af en voel me een jonge vent!'

Han Seijger deed in 2016 mee aan Keer Diabetes2 Om en vertelt over zijn ervaring:Ga terug Verder lezen

Omkeren met resultaat


9 op de 10 keert om*

3 op de 10 gebruikt geen diabetesmedicatie meer*

7 kg gemiddeld
gewichtsverlies*

verbetert de kwaliteit van leven

 

Verbeterde kwaliteit van leven

Mensen die deel hebben genomen aan Keer Diabetes2 Om ervaren meer energie, gebruiken minder medicatie, slapen beter, ervaren meer rust en hebben meer grip op hun leven, kortom hun kwaliteit van leven is verbeterd.

*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081.Ga terug Verder lezen

Online community

Bij deelname krijgt toegang tot de online community, waarin artikelen, nieuws, tips en recepten worden uitgewisseld tussen het team en mededeelnemers. Je kunt hierop je eigen doelen stellen en je voortgang bijhouden.

 

Bekijk hier in 1 minuut wat je op de online community kunt:Ga terug Verder lezen

Voorbeeldrecept

Voeding is één van de pijlers van Keer Diabetes2 Om. De basis is onbewerkt, gevarieerd, lekker en verzadigend eten. Tijdens het programma krijg je recepten via de online community, met heerlijke, gemakkelijke recepten voor 30 dagen. Ervaar zelf alvast wat voeding met je kan doen met dit recept voor gevulde paprika.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
• 2 rode paprika’s
• 150 gram rundergehakt
• 1 ui
• 2 el tomatenpuree
• 2 grote handen andijvie
• 5 el geraspte (boeren)kaas
• olijfolie
• peper en zout
• 4 el Provençaalse kruiden
• 100 gram tuinerwten
• 8 el volle (Griekse) yoghurt
• 2 tl mosterd
• scheutje sojasaus
• optioneel: teentje geperste knoflook
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer en was de paprika en verwijder de zaden en het groene stronkje. Snipper een uitje en smoor dit 5 minuten in de olijfolie. Voeg het gehakt toe samen met peper en zout. Rul het gehakt totdat het bruin is. Voeg de andijvie toe samen met de erwtjes. Roerbak het geheel 10 minuten. Voeg tot slot de tomatenpuree en de Provençaalse kruiden toe. Vul de paprika helften met het gehaktmengsel en leg dit 20 minuten in een ingevette schaal in de oven. Bestrooi
in de laatste minuut van de baktijd de paprika’s met de geraspte kaas. Meng de mosterd, sojasaus en peper door de yoghurt en roer goed door. Leg de paprika’s op een bord, schep de yoghurtsaus over de
paprika’s.Eet smakelijk!


Ga terug Verder lezen

Startdata

Je kunt het programma nu zowel fysiek als digitaal volgen. Wekelijks starten er nieuwe programma’s. Keer Diabetes2 Om vindt fysiek plaats op verschillende locaties in Nederland. De locaties zijn inspirerend, ontspannen, sfeervol, in de natuur en uitgerust met een volledige keuken.

 Ga terug Verder lezen

Vergoedingen en kosten

De onderstaande verzekeringen vergoeden Keer Diabetes2 Om bijna volledig. Ben je verzekerd bij een van deze verzekeraars dan betaal je een eigen bijdrage van:

– €195,- voor het fysieke programma (kosten voor locatie met overnachting en eten en drinken op locatie)

– €50,- euro voor het digitale programma

Dit bedrag gaat niet van je eigen risico af. Meer informatie over de kosten en verzekeraars vind je hier. Direct aanmelden Lees meer Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

Wil je meer weten, of heb je nog vragen die niet beantwoord zijn?
Kies een van de opties hieronder en kom met ons in contact!

Bel met een van onze medewerkers
Bel met een van onze medewerkers
020 – 221 7906
Chat met ons team
Chat met ons team
Plan een terugbelverzoek in
Plan een terugbelverzoek in

Kom naar een online informatiebijeenkomst


Wil jij ook meer energie en minder medicatie?

Vanaf november is deelname aan Keer Diabetes2 Om Digitaal mogelijk
Juist in deze tijd speelt leefstijl een belangrijke rol. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Keer Diabetes2 Om volledig digitaal aan te bieden in deze bijzondere tijd. Onze professionele begeleiders hebben ruime ervaring en expertise in deze vorm en kunnen jou ook via deze weg goed begeleiden in jouw omkeerproces. Meer energie en minder medicatie, in de groep en via online verbinding. Deze vorm is ook al afgestemd met de zorgverzekeraar en dient ter volledige vervanging van de fysieke dagen. Heb jij Diabetes type 2 en wil je juist nu aan je leefstijl werken? Doe dan mee met Keer Diabetes2 Om Digitaal.

 

Doorloop de stappen en kijk of je mee kunt doen aan Keer Diabetes2 Om Digitaal.

*Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast.Keer Diabetes2 Om

Op basis van de door jou gegeven antwoorden kun je deelnemen aan Keer Diabetes2 Om. Dat is fijn, want ook jij kunt je diabetes type 2 mogelijk omkeren. Eén jaar na het programma zijn 9 van de 10 mensen (gedeeltelijk) omgekeerd.Direct aanmelden Lees meer