1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Wat is Keer Diabetes2 Om?

Bekijk hier in drie minuten hoe we dat samen met jou aanpakken

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. Bij Keer Diabetes2 Om zet je voeding, beweging, slaap en ontspanning in als medicijn, met als resultaat meer energie en minder medicatie. Keer Diabetes2 Om is een tweejarig programma, waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden. Het fysieke programma begint met een start-tweedaagse op een inspirerende locatie met de groep, gevolgd door terugkomdagen na één, drie en zes maanden. In verband met het coronavirus starten er voorlopig geen fysieke programma’s meer. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Keer Diabetes2 Om volledig digitaal aan te bieden in deze bijzondere tijd. Onze professionele begeleiders hebben ruime ervaring en expertise in deze vorm en kunnen jou ook via deze weg goed begeleiden in jouw omkeerproces. Meer energie en minder medicatie, in de groep en via online verbinding. Deze vorm is ook al afgestemd met de zorgverzekeraar en dient ter volledige vervanging van de fysieke dagen. Deelnemers kunnen gebruik maken van een besloten community, waarin artikelen, nieuws, tips en recepten worden uitgewisseld.


De pijlers van Keer Diabetes2 Om zijn

Medicatie afbouw
Medicatie afbouw
Meer info
Anders bewegen
Anders bewegen
Meer info
Lekker ontspannen
Lekker ontspannen
Meer info
Goed slapen
Goed slapen
Meer info
Heerlijk eten
Heerlijk eten
Meer info


Verder lezen

Je doet het zelf, maar niet alleen

Je diabetes type 2 omkeren doe je niet alleen. Samen met een groep ga je aan de slag en en kom je een aantal dagen bij elkaar gedurende een halfjaar. Iedere groep wordt begeleid door een professioneel en enthousiast team van ervaren en – speciaal hiervoor opgeleide – verpleegkundigen, coaches, diëtisten en programmacoördinatoren. Op de achtergrond is een medisch team aanwezig ter ondersteuning. Het begeleidingsteam van jouw groep bestaat altijd uit een vast team en werkt nauw samen met jouw behandelend arts. Zij helpen jou bij de leefstijlverandering en ondersteunen bij moeilijke momenten.

Hieronder kun je een aantal van onze teamleden ontmoeten:Ga terug Verder lezen

Han: 'ik ben 4 jaar van de insuline af en voel me een jonge vent!'


Han Seijger, oud deelnemer Keer Diabetes2 Om

Han Seijger deed in 2016 mee aan Keer Diabetes2 Om en vertelt over zijn ervaringen: “Nadat ik zo’n 20 jaar geleden de diagnose diabetes type 2 kreeg, begon ik volgens het protocol met één pilletje metformine. Langzamerhand kreeg ik meer last van de bijwerkingen en startte ik met verschillende diabetesmedicijnen. Ik was 24 uur per dag bezig met mijn diabetes type 2 en wist elke chocomelk automaat op mijn werk feilloos te vinden.

Uiteindelijk moest ik met insuline starten en vlogen de kilo’s eraan. Ik kreeg steeds meer medicijnen, werd alsmaar vermoeider en kwam in een neerwaartse spiraal terecht.

In de tussentijd werd ik opa. Ik heb de mooiste kleinkinderen van de wereld en wil ze graag oud zien worden. Dat vertelde ik ook aan mijn verpleegkundige. Zij drukte me met de neus op de feiten en vertelde dat dit waarschijnlijk niet ging lukken als ik zo door zou gaan. Ze wees me op een pilot van Keer Diabetes2 Om. Daar ben ik haar nog steeds heel dankbaar voor.

Het team van Keer Diabetes2 Om leerde me anders – en lékker! – eten en anders te bewegen. De coach heeft me enorm geholpen het bij het veranderen van mijn mindset. Inmiddels ben ik 16 kilo kwijt en gebruik ik al 4 jaar geen diabetes medicatie meer! Ik voel me weer een jonge, gezonde opa!”

Meer ervaringsverhalen lezen? Klik hier.Ga terug Verder lezen

Omkeren met resultaat

Mensen die deel hebben genomen aan Keer Diabetes2 Om ervaren meer energie, gebruiken minder medicatie, slapen beter, ervaren meer rust en hebben meer grip op hun leven, kortom hun kwaliteit van leven is verbeterd.


9 op de 10 keert gedeeltelijk of geheel om*

28% geen
diabetesmedicatie meer*

7 kg gemiddeld
gewichtsverlies*

verbetert de kwaliteit van leven


*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081.Ga terug Verder lezen

Kijk een dagje mee

We begrijpen dat je wilt weten wat je gaat doen tijdens de verschillende online programmadagen. De volgende onderdelen komen aan bod:

Ontvangst en kennismaking. Je maakt kennis met het beleidingsteam en met elkaar
Glucose prikken. Je prikt de glucosewaarde onder leiding van de verpleegkundige
Presentatie voeding. De diëtist geeft een presentatie over de rol van voeding bij diabetes type 2
Coaching. Onder leiding van een professionele coach ga je aan de slag met je gestelde doelen
Lunch. Thuis maakt iedereen zijn eigen gezonde lunch klaar met recepten van ons. .
Recepten ombouwen. Je ontvangt handvatten van de diëtist voor het ombouwen van recepten.
Wandeling. Tijd voor beweging en frisse lucht tijdens een wandeling in de mooie omgeving.
Diner. Thuis maakt iedereen zijn eigen gezonde maaltijd klaar. Ga terug Verder lezen

Voorbeeldrecept

Voeding is één van de pijlers van Keer Diabetes2 Om. De basis is onbewerkt, gevarieerd, lekker en verzadigend eten. Tijdens het programma krijg je een receptenboek, met heerlijke, gemakkelijke recepten voor 30 dagen. Ervaar zelf alvast wat voeding met je kan doen met dit recept voor gevulde paprika.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
• 2 rode paprika’s
• 150 gram rundergehakt
• 1 ui
• 2 el tomatenpuree
• 2 grote handen andijvie
• 5 el geraspte (boeren)kaas
• olijfolie
• peper en zout
• 4 el Provençaalse kruiden
• 100 gram tuinerwten
• 8 el volle (Griekse) yoghurt
• 2 tl mosterd
• scheutje sojasaus
• optioneel: teentje geperste knoflook
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer en was de paprika en verwijder de zaden en het groene stronkje. Snipper een uitje en smoor dit 5 minuten in de olijfolie. Voeg het gehakt toe samen met peper en zout. Rul het gehakt totdat het bruin is. Voeg de andijvie toe samen met de erwtjes. Roerbak het geheel 10 minuten. Voeg tot slot de tomatenpuree en de Provençaalse kruiden toe. Vul de paprika helften met het gehaktmengsel en leg dit 20 minuten in een ingevette schaal in de oven. Bestrooi
in de laatste minuut van de baktijd de paprika’s met de geraspte kaas. Meng de mosterd, sojasaus en peper door de yoghurt en roer goed door. Leg de paprika’s op een bord, schep de yoghurtsaus over de
paprika’s.Eet smakelijk!


Ga terug Verder lezen

Startdata en locaties

 

Voeding Leeft stelt de veiligheid van deelnemers en de kwaliteit voorop. Na intensief overleg met onze medische experts, is er besloten dat er voorlopig geen fysieke programma’s meer starten.

Er is ook goed nieuws! Juist in deze tijd speelt leefstijl een belangrijke rol. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Keer Diabetes2 Om volledig digitaal aan te bieden in deze bijzondere tijd. Onze professionele begeleiders hebben ruime ervaring en expertise in deze vorm en kunnen jou ook via deze weg goed begeleiden in jouw omkeerproces. Meer energie en minder medicatie, in de groep en via online verbinding. Deze vorm is ook al afgestemd met de zorgverzekeraar en dient ter volledige vervanging van de fysieke dagen.

Wil je weten wanneer en waar je mee kunt doen? Klik hier.Ga terug Verder lezen

Vergoedingen en kosten

Steeds meer verzekeraars vergoeden Keer Diabetes2 Om (zie onderaan deze pagina). Indien je verzekeraar het programma vergoedt, betaal je bij deelname aan Keer Diabetes2 Om Digitaal zelf een eigen bijdrage van €50.

 

Indien je verzekeraar het  programma vergoedt, betaal je bij deelname aan Keer Diabetes2 Om fysiek een eigen bijdrage van €295. Dit bedrag is gebaseerd op de kosten voor 5 dagen verblijf (inclusief 1 overnachting), de werkboeken en eten en drinken binnen het programma. Deze kosten mogen niet worden vergoed door een zorgverzekeraar.

De eigen bijdrage die je betaalt is afhankelijk van jouw situatie:

  • In verband met je financiële situatie is de eigen betaling van €295,- niet haalbaar. Je kunt gebruik maken van verschillende betalingsregelingen:
    • Je betaalt een eigen bijdrage van 2X €10,- i.v.m. schuldsanering
    • Je betaalt een eigen bijdrage van 2X €45,- bij een bruto (gezamenlijk) jaarinkomen <€20.000,-
    • De eigen betaling is om andere redenen niet haalbaar. Neem contact met ons op via 020 – 22 17 906 of info@keerdiabetesom.nl, we kijken graag samen naar de betaalmogelijkheden.
  • Je betaalt de volledige eigen bijdrage van €295,- in drie termijnen
  • Je betaalt de volledige eigen bijdrage van €295,- in één keer
  • Je verzekeraar vergoedt Keer Diabetes2 Om niet. Je betaalt het volledige bedrag van €3850,- voor het fysieke programma en €3600 voor het digitale programma.

Neem bij twijfels over de financiële situatie contact op met Sylvia, via info@keerdiabetesom.nl of 020 – 22 17 906.Direct aanmelden Lees meer Ik wil meer informatie Ik heb een andere zorgverzekeraar

Ik wil meer informatie

Wil je meer weten, of heb je nog vragen die niet beantwoord zijn?
Kies een van de opties hieronder en kom met ons in contact!

Bel met een van onze medewerkers
Bel met een van onze medewerkers
020 – 221 7906
Chat met ons team
Chat met ons team
Plan een terugbelverzoek in
Plan een terugbelverzoek in

Bekijk de online informatiebijeenkomst


Wil jij ook meer energie en minder medicatie?

Vanaf november is deelname aan Keer Diabetes2 Om Digitaal mogelijk
Juist in deze tijd speelt leefstijl een belangrijke rol. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Keer Diabetes2 Om volledig digitaal aan te bieden in deze bijzondere tijd. Onze professionele begeleiders hebben ruime ervaring en expertise in deze vorm en kunnen jou ook via deze weg goed begeleiden in jouw omkeerproces. Meer energie en minder medicatie, in de groep en via online verbinding. Deze vorm is ook al afgestemd met de zorgverzekeraar en dient ter volledige vervanging van de fysieke dagen. Heb jij Diabetes type 2 en wil je juist nu aan je leefstijl werken? Doe dan mee met Keer Diabetes2 Om Digitaal.

 

Doorloop de stappen en kijk of je mee kunt doen aan Keer Diabetes2 Om Digitaal.

*Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast.Keer Diabetes2 Om

Op basis van de door jou gegeven antwoorden kun je deelnemen aan Keer Diabetes2 Om. Dat is fijn, want ook jij kunt je diabetes type 2 mogelijk omkeren. Eén jaar na het programma zijn 9 van de 10 mensen (gedeeltelijk) omgekeerd.Direct aanmelden Lees meer