Wat is Keer Diabetes2 Om?

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. In 6 maanden zet je onder leiding van een professioneel team de voeding, beweging, slaap en ontspanning in als medicijn bij diabetes type 2. Samen met een groep van maximaal 20 personen kom je vijf hele dagen bij elkaar. Hier leer en ervaar je alles om jouw diabetes type 2 om te keren met als resultaat meer energie en minder medicatie.

De pijlers van Keer Diabetes2 Om zijn

Heerlijk
eten

Anders
bewegen

Lekker ontspannen

Goed
slapen

Medicatie afbouw

Inhoud programma

Keer Diabetes2 Om is een tweejarig programma, waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden.

Iedere groep wordt begeleid door een diëtist, coach, verpleegkundige en programmacoördinator. Het medisch team (bestaande uit vier huisartsen, een internist, medisch fysioloog en twee verpleegkundigen) is op de achtergrond aanwezig voor overleg.

De eerste 6 maanden

Inspiratietraject van 18 maanden

Voedingsvisie

Wij nemen voeding – in de breedste zin – serieus en laten mensen zelf ervaren wat eten met hen doet in plaats van te zeggen wat er moet. De basis is onbewerkt en gevarieerd eten, dat lekker en bovendien verzadigend is. Voeding is ook meer dan eten: ook slapen, bewegen en ontspannen voeden ons leven. En verder dan dat gaat voeding over alles wat je tot je neemt, van boeken, nieuws, vrienden tot gedachten en zingeving.

Voedingsadviezen

1. Eet zo onbewerkt en gevarieerd mogelijk
2. Plantaardig eten is de basis
3. Let op met suiker- en zetmeelrijke producten
4. Eet maximaal drie maaltijden per dag
5. Stop met calorieën tellen
6. Ga voor natuurlijke onbewerkte vetten
7. Drink voldoende
8. Eet genoeg en geniet

Nicole de Groot
Hoofdverpleegkundige Keer Diabetes2 Om
"Support is belangrijk wanneer je een verandering doormaakt. Daarom betrekken wij de thuissituatie en kun je op de eerste terugkomdag iemand uitnodigen om het proces mee te delen."

De onderdelen van Keer Diabetes2 Om zijn