Hoe anderen Keer Diabetes2 Om vonden

Al ruim 2000 mensen ging jou voor en hebben zelf ervaren wat een andere leefstijl met hen kan doen. Wil jij weten wat anderen van Keer Diabetes2 Om vonden en hoe het hun leven heeft veranderd?

Bekijk en lees hier ervaringsverhalen van oud-deelnemers. Ook kun je hier verschillende video’s bekijken over slaap, stress en diabetes type 2.

Filmpjes deelnemers

Han

“Ik ben 3 jaar van de insuline af en voel me weer een jonge vent.”

Bert

“Mijn medicijngebruik is met de helft gereduceerd en in een half jaar tijd ben ik 13 kilo aan gewicht verloren.”

Ellen

“Het is niet alleen voeding, het is een hele levenswijze die je wijzigt.”

Isabella

“Ik heb mijn flexibiliteit terug. Ik moest op bepaalde tijden eten omdat ik gedreven werd door angst. Want stel dat het mis gaat. Nu kan ik weer dingen doen die het leven leuk maken!”

Wim

“Voor elke kilo die er af ging, ik ben nou inmiddels 14 kilo kwijt, is 5 kilo ‘fitheid’ terug. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.”

Henk

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel blij ben dat dit op mijn pad gekomen is, want dit heeft echt geholpen.”

Verhalen deelnemers

Paula

“Het allerbelangrijkste is dat Keer Diabetes2 Om mij een nieuwe manier heeft gegeven verantwoordelijkheid te voelen over mijn eigen gezondheid”. Paula vertelt over haar ervaring.

Hans

‘Ik voel me in alle opzichten zo licht als een veer!’ Hans (65) deed mee aan Keer Diabetes2 Om en verloor meer dan 17 kg aan gewicht. 

Magda

”Op de informatieavond dacht ik ‘ze hebben het over mij: dit is mijn leven.” Inmiddels zwemt en fietst Magda (76) weer en voelt ze zich zo fit dat ze ’s avonds nog rustig de stofzuiger pakt.

Yvonne

”Ik snap nu dat voeding en het omkeren van diabetes type 2 onlosmakelijk zijn verbonden.” Yvonne (56) deed mee aan Keer Diabetes2 Om en verminderde haar HbA1c van 128 naar 60!

Anneke

“Het programma heeft me veel gebracht. Ik voel me goed, beter dan ooit. Ik heb geleerd wat voeding, beweging, slaap en ontspanning kunnen doen met mijn lichaam. Ik voel me stukken fitter dan voorheen. En dat zonder insuline!” Anneke (55) vertelt over haar ervaring van het programma van Keer Diabetes 2 Om.

Paul

“Ik bewoog weinig, at onregelmatig en elke keer keek ik, bij mijn bezoek aan de praktijkondersteuner, gespannen uit naar mijn glucosewaarden. Sinds Paul (72) in aanraking kwam met Keer Diabetes2 Om snapt hij wat hij heeft en waar hij het over heeft.

Gundi

Inmiddels loopt Gundi (61) weer volop met de hond. Ze deed mee Keer Diabetes2 Om en vertelt over haar ervaring.

Louis

In 2005 werd bij Louis (67) diabetes type 2 gediagnosticeerd. ”Eind 2016 las ik artikelen in de krant over Keer Diabetes2 Om en over anders eten. Ik wilde mij per sé aanmelden en stapte over naar een verzekeraar die het programma vergoedde.”

Marijke

“Ik voel mij fitter, energieker en gezonder sinds ik aan mijn nieuwe leefwijze ben begonnen. Het heeft mij een nieuw leven gegeven en het was en is een waar KDO (cadeau)!”

Gijs

Gijs (70) startte begin 2018 met het programma van Keer Diabetes2 Om en tot op de dag van vandaag plukt hij er de vruchten van: “Voordat ik besloot mee te doen, had ik redelijke verwachtingen van het programma. Nou, die verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen.”

Tineke

Tineke (67) startte in maart met het programma Keer Diabetes2 Om: “Door kleine aanpassingen in mijn bewegingspatroon voel ik me nu heel fit! Mijn medicatie is zo goed als afgebouwd.”

Jolanda

“Nu kon ik onder professionele begeleiding en de positieve inbreng van de mededeelnemers werken aan mijn herstel. Inmiddels 6 maanden later voel ik me zo veel fitter!”

Lineke

Lineke (77) doet mee aan het eerste programma Keer Diabetes2 Om Digitaal en deelt haar ervaring: “Afgelopen jaar las ik een artikel in de krant van Hanno Pijl over Keer Diabetes2 Om. Ik dacht meteen: ‘Dit is het! Ik heb besloten me meteen aan te melden voor het programma.’

Linda

Linda Glim (47) is deelnemer van Keer Diabetes2 Om Digitaal: “Ik wandel nu iedere ochtend een stuk voordat ik ga ontbijten. Ook ben ik meer groente gaan eten tijdens de lunch. Kleine, haalbare aanpassingen, maar door mijn nieuwe leefstijl ben ik weer geheel van mijn medicatie af!”

Eduard

Eduard is in augustus gestart met Keer Diabetes2 Om: ”Ik had zelf nog een milde vorm van diabetes, maar veel familieleden spuiten insuline. Dat wilde ik niet en besloot het heft in eigen handen te nemen. Ik was zelf al begonnen met beter eten en sporten, maar ik wilde graag dat extra zetje.

William

‘Ik kan haast niet geloven dat ik dat ben op de foto. Na amper 6 maanden buikvet weg, 14 kilo lichter en mijn diabetes geheel onder controle. Bedankt lieve mensen van Keer Diabetes2 Om.’ William heeft in 2020 deelgenomen aan Keer Diabetes2 Om en deelt graag zijn ervaring.

Thema filmpjes

Documentaire over Keer Diabetes2 Om

Documentaire over Keer Diabetes2 Om gemaakt door Metropolis

Beweging

Waarom is beweging belangrijk?

Insuline resistentie

Wat is insuline resistentie?

Plantaardig eten

Plantaardig eten is de basis.

Onbewerkt eten

Wat is onbewerkt eten en waarom zou ik onbewerkt eten?

Stress

Wat is stress?

Drink voldoende

Waarom is het belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen en hoe doe ik dit?

Nachtrust

Tips voor een goede nachtrust