Yvonne

Yvonne

”Ik snap nu dat voeding en het omkeren van diabetes type 2 onlosmakelijk zijn verbonden.” Yvonne (56) deed mee aan Keer Diabetes2 Om en verminderde haar HbA1c van 128 naar 60!

”In mijn dagelijks leven werk ik als agrarisch fotograaf, een fijn en hectisch leven waarbij ik veel in beweging ben. Na een werkdag zette ik regelmatig een lekkere Hollandse pot op tafel en had ik bij de koffie altijd een koek. Zo nu en dan deed ik daar later op de avond een wijntje en blokje kaas bij. Sinds mijn deelname aan Keer Diabetes2 Om kan ik nu ook gerechten klaarmaken die passen binnen diabetes. Het groepsproces was hierbij heel inspirerend en motiverend.”

Tijdens het programma vragen we deelnemers een voorwerp mee te brengen die symbool staat bij het persoonlijke omkeerproces. Yvonne: ”Mijn bowlingbal staat symbool voor het feit dat de noodzakelijke beweging ook ontspannend kan zijn. Jezelf een doel stellen, een strategie hebben én een team-maatje op wie je als het even niet gaat kunt terugvallen. Een goede vriend zei eens tegen me: “Alleen ga je harder, maar samen kom je verder”. Dit sluit ook aan bij wat ik mensen met diabetes type 2 wil meegeven: pak de kans aan om met het programma mee te doen en wees trots op jezelf dat je deze moeilijke stap zet.”