Recept groentestoof

Recept groentestoof

Ingrediënten:

2 uien
400 gram wortels
10 gram verse blad peterselie
1 blik tomatenblokjes
400 gram kipdijfilet
2 el Ras el hanout
1 klein blikje tomatenpurree
40 gram amandelschaafsel
1 bouillonblokje
roomboter
extra vierge olijfolie
peper en (jozo)zout
500 ml kokend water

Bereidingswijze:

Snipper de ui en schil de wortels met een dunschiller. Snijd de wortels blokjes van 1 cm. Verhit olijfolie in een grote stoofpan met deksel en voeg de ui met wat zout toe en fruit 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortels en de ras el hanout kruiden toe aan de pan en roerbak nog een minuut. Schenk het kokende water erbij en doe het bouillonblokje in de pan. Breng aan de kook en stoof in 20 tot 25 minuten gaar.Hak ondertussen de bladpeterselie grof. Roer de tomatenpurree 5 minuten voor het einde van de kooktijd door de stoof. Voeg als laatste de tomatenblokjes en peper en zout toe. Snijd de kipdijfilet in stukjes en doe er wat peper en zout op. Bak in olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur tot de kip gaar is. Bewaar apart. Verhit dan in dezelfde pan wat roomboter en bak de geschaafde amandelen in een paar minuten goudbruin. Leg de gestoofde groenten in een schaal en leg hier de kipstukjes op. Bestrooi met blad peterselie en amandelschaafsel.

Andere interessante artikelen