Paula

Paula

“Het allerbelangrijkste is dat Keer Diabetes2 Om mij een nieuwe manier heeft gegeven verantwoordelijkheid te voelen over mijn eigen gezondheid”. Paula vertelt over haar ervaring.

“De afgelopen jaren ben ik de regie kwijtgeraakt en het enige wat er van mij verwacht werd was dat ik het voorgeschreven beleid van de diëtist uitvoerde.” Nu begrijpt Paula beter wat er gebeurt in haar lichaam en wat ze nodig heeft. Ze is zelfs een gesprekspartner voor dokters en verpleegkundigen geworden. “Ik ben weer gemotiveerd om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gezondheid.”

Ook voelt Paula zich veel beter en hersteld haar lichaam zich langzamerhand van de uitputtingsslag van de afgelopen 5 jaar: “Ik heb een boekje waarin ik, als het nodig is, aantekeningen maak over hoe ik mij voel in combinatie met mijn bloedwaarden en wat ik eet. Kom ik er niet uit dan overleg ik met mijn groepsgenoten. De verpleegkundige is onder de indruk van de waardes en is op zoek naar informatie hoe dit kan.”

“Ik ben heel blij dat ik dit programma heb kunnen volgen. De uitleg, de onderlinge samenhorigheid, de herkenning en erkenning van mijn probleem hebben ertoe geleid dat ik na 5 jaar grote stappen heb gezet in het accepteren van mijn suikerziekte zonder dat het mij patiënt heeft gemaakt. Ik heb diabetes maar ik ben niet diabetes. Het kunnen voeren van de regie is voor mij hier cruciaal in geweest. Gedurende het programma heb ik de langwerkende insuline kunnen afbouwen. Inmiddels gebruik ik nog 10 eenheden, maar ik gestaag verder.”

Andere interessante artikelen