Mariska

Mariska

“In oktober 2014 kwam ik erachter dat ik diabetes heb. Dit was een enorme shock voor mij. Ik had zulke hoge waardes dat ik per direct aan de tabletten moest. Wat voeding betreft, kreeg ik voor mijn gevoel niet de juiste adviezen. Om lotgenoten te vinden en de juiste adviezen te krijgen, besloot ik mee te doen aan het Keer Diabetes2 Om groepsprogramma.

Het programma heeft mij een andere (positieve) kijk op voeding en het leven met diabetes gegeven. En vooral hoop voor de toekomst. Inmiddels heb ik mijn medicijnen flink mogen verminderen. En heb ik ook op mentaal vlak een inhaalslag gemaakt. Ook hier wordt met het begeleidingsteam van Voeding Leeft aan gewerkt.

Mijn eetgewoonte is een mix van de Surinaamse en Nederlandse keuken. Ik ben ook gaan inzien dat het Surinaams eten veel koolhydraten bevat. Desondanks probeer ik er een goede invulling aan gegeven. Ik ben daar lekker mee aan het experimenteren. Met een lekkere okersoep of sopropo. Het effect van deze bloedsuiker verlagende Surinaamse groente zie ik weer terug tijdens het prikken.”