Marijke (65 jaar)

Marijke (65 jaar)

“Ik voel mij fitter, energieker en gezonder sinds ik aan mijn nieuwe leefwijze ben begonnen. Het heeft mij een nieuw leven gegeven en het was en is een waar KDO (cadeau)!”

Marijke (65) startte in 2017 met het programma van Keer Diabetes2 Om en is tot op de dag van vandaag nog steeds volledig van de diabetesmedicatie af: “Toen ik te horen kreeg dat ik diabetes type 2 had, werd mij verteld dat ik er mee moest leren leven en er nooit vanaf zou komen.” Door de jaren heen bleef de hoeveelheid medicatie steeds omhoog gaan: “Ik had al 25 jaar diabetes type 2 en stond op het punt om insuline te moeten gaan spuiten, toen het programma van Keer Diabetes2 Om op mijn pad kwam. Ik ben naar de informatieavond gegaan en dacht: dat is het!”

Na 3 weken merkte Marijke al verbetering: “Ik voelde me meteen zoveel fitter en energieker en het bleef alleen maar beter worden. Uiteindelijk ben ik 25 kilo afgevallen en ben ik 40 cm in buikomvang kwijt.” Ze heeft veel steun gehad aan de coaches tijdens het programma: “Normaal ben ik niet zo van de coaches, maar het bleek erg waardevol en waar ik de rest van mijn leven iets aan heb.”

Ook qua beweging gaat het goed. In het begin was wandelen nog een struikelblok: “Ik kon nog geen 50 meter lopen voordat ik begon. Nu loop ik iedere ochtend 5 tot 10 kilometer voor het ontbijt”. Niet alleen Marijke is meer gaan wandelen, ook heeft ze de buurt aangestoken: “”Ik kom in de ochtend regelmatig mensen uit de buurt tegen, ze wandelen als het ware allemaal met mij mee.” Aldus Marijke.

Andere interessante artikelen