Jolanda (49 jaar)

Jolanda (49 jaar)

Jolanda (49): “In november 2019 kreeg ik de diagnose diabetes. Er werd op dat moment veel reclame gemaakt voor het programma Keer Diabetes2 Om. Ik herkende mezelf in Han, de man die de veters van zijn kleinkinderen niet kon vast maken omdat hij zo moe was. Ik heb niet hoeven twijfelen en 4 maanden later waren al de eerste 2 programmadagen.
Tijdens de coachsessie op de 2e dag kwam het besef dat ik ontzettend boos was. Waarom ik, waarom nu, waarom heb ik me nooit in diabetes verdiept terwijl het in de familie zat? Ik kwam er achter dat ik nog helemaal niet geaccepteerd had dat ik diabetes had.
Na 3 dagen huilen (zo ken ik mezelf echt niet) had ik een plan om van de woede af te komen. Ik heb mijn sportinstructrice om hulp gevraagd. Na een luisterend oor, lieve woorden, een paar bokshandschoenen, een heavy bag, goede instructies (safety first), rammen, gillen en nog een tranendal was ik bevrijd van de woede.
Nu kon ik onder professionele begeleiding en de positieve inbreng van de mededeelnemers werken aan mijn herstel. Inmiddels 6 maanden later voel ik me zo veel fitter!
Ik wil graag meegeven dat dit programma niet alleen voor mensen is die al heel lang diabetes hebben, maar ook voor mensen die recent de diagnose hebben gehad.”

 

Andere interessante artikelen