Gijs (70 jaar)

Gijs (70 jaar)


Gijs (70) startte begin 2018 met het programma van Keer Diabetes2 Om en tot op de dag van vandaag plukt hij er de vruchten van: “Voordat ik besloot mee te doen, had ik redelijke verwachtingen van het programma. Nou, die verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen.” Toen hij thuiskwam van een informatiebijeenkomst wist hij het: “Gaan we doen!”

Voor Gijs was het belangrijk dat hij steun vanuit zijn omgeving kreeg: “Mijn vrouw en kinderen waren eerst sceptisch. Nu wijzen ze mij erop als ik even de draad kwijt ben.” Ook zijn kleinkinderen genieten van het omkeerproces van hun opa: “1 keer per week ga ik bij mijn dochter eten en dan kook ik volgens KDO recepten, die ik ook wel eens zelf ombouw. Ze vinden het allemaal heerlijk, de kids ook.”

Gijs is nog steeds omgekeerd en is ondertussen 30 kilogram afgevallen. Naast voeding, gaat bewegen hem ook goed af: “Ik golf en voordat ik begon met het programma zat ik altijd in de golfkar. Ook haalde ik de 1 kilometer wandelen niet op de eerste startdag van het programma. Nu laat ik de golfkar staan en loop ik elke dag 10 tot 15 kilometer. ik voel me zo fit!”

Tot slot wilt Gijs graag het volgende meegeven: “Ik raad het programma aan iedereen aan, maar laat je niet uit het veld slaan. Ga er 200% voor en dan zul je mooie resultaten zien.”

Andere interessante artikelen