Connie Hoek

Connie Hoek

In 2012 ben ik bij Voeding Leeft geïntroduceerd door prof. dr. Hanno Pijl. In dat jaar was de diëtist door zorgverzekeraars uit de basisverzekering geschrapt. Ik kon het niet verkroppen dat de prachtige resultaten die mijn patiënten boekten met ‘niet minder maar anders eten bij diabetes 2’ geen opvolging zou vinden.

Binnen Voeding Leeft werk ik als diëtist aan het ontwikkelen en uitvoeren van groepsprogramma’s rondom vitaliteit en diabetes type 2. Het is ontzettend dankbaar om te zien dat mensen de regie over hun ziekte weer zelf in handen nemen en weer in hun kracht komen te staan. Daarbij is het werken in een team ontzettend leuk. Samen werken aan een mooi programma maakt dat één plus één drie is voor mij.

Zelf ben ik echt een foodie! Alle maaltijden waarin basisingrediënten zoals groente, vlees en vet zijn verwerkt, vind ik lekker. Het gebruik van verschillende verse en gedroogde kruiden kunnen voor heerlijke smaakverrassingen zorgen. Verder vind ik het leuk om traditioneel koolhydraatrijke recepten om te zetten naar gerechten met wat minder koolhydraten, maar dat is wellicht een beroepsdeformatie.