Bea

Bea

Ik voelde me al een lange tijd niet goed en heb verschillende pogingen gedaan om uit te zoeken waarom dit zo was. Toen ik Keer Diabetes2 Om tegenkwam via een uitzending op de televisie heb ik meteen gebeld, dit programma zou mij wel eens kunnen helpen dacht ik. Ik kreeg een van de diabetesverpleegkundigen van de organisatie, Nicole de Groot, aan de lijn. Mijn vermoeden werd meteen bevestigd: Mijn klachten hadden bijna allemaal te maken met de bijwerkingen van de medicijnen. Het was een erg fijn gesprek met Nicole en ik heb me gelijk aangemeld. Als gevolg van COVID-19 was het programma geheel digitaal, wat voor mij geen enkel probleem was.

Keer Diabetes2 Om Digitaal heeft mij veel opgeleverd. Ik ben 11 kilo afgevallen, 7 cm buikvet kwijt en bijna van alle diabetesmedicatie, cholesterolverlagers en hoge bloeddruk medicatie af. Daarnaast waren de maaltijd adviezen helder en smaakvol. En zit ik weer lekkerder in mijn vel. De diëtist, verpleegkundige, coach en programmacoördinator waren allemaal zeer gepassioneerd om de deelnemers op hun gemak te stellen en te motiveren. Zelfs online lukte dit fantastisch goed.  

Ik hoop dat veel praktijkondersteuners kennis nemen van dit programma en hun diabetes 2 patiënten  doorsturen. Wat is nou beter: een aanpassing van je leefstijl of meer medicijnen? Voor verzekeraars is het ook een voordeel. Geen dure medicijnen meer en gezondere klanten. Kortom, ik wil zeggen: Dames en heren met diabetes type 2: ga weer leven door mee te doen met dit fantastische programma.

Andere interessante artikelen