Doe nu mee aan het programma
Keer Diabetes2 Om in Austerlitz

Meer energie en minder medicatie

Je wilt wel van je diabetes type 2 af en je beter voelen, maar je weet gewoon niet hoe…

Gelukkig kan ons professionele, medische team helpen. Wanneer jij kiest voor het RIVM-erkende leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om word je een half jaar begeleid door een professioneel team van een diëtist, verpleegkundige en coach. Samen met hen ga jij 6 maanden aan de slag om je diabetes type 2 om te keren en medicatie af te bouwen. Daarna volgt optioneel nog een  inspiratietraject van 18 maanden. Tijdens het programma ga je aan de slag met de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Allemaal onderdelen van leefstijl die samen bepalen hoe goed jij je voelt. Je gaat ook kijken naar oude en nieuwe patronen. Wil jij je ook fitter voelen, lekker slapen, goed eten en minder stress ervaren?

Bekijk deze video en hoor in 3 minuten hoe we dat aanpakken.

Start 8 + 9 september in Austerlitz

– ACTIE: Ontvang tijdelijk een welkomstpakket t.w.v. 50 euro met o.a. een glucosemeter en kookspullen en betaal geen eigen bijdrage voor het fysieke programma (195,-) of digitale programma (50,-).
– Gemiddelde tevredenheidsscore van 8,8 door oud-deelnemers
– Het programma is als effectief beoordeeld door het RIVM
– Zowel digitale als fysieke programma’s
– Grotendeels vergoed door meerdere zorgverzekeraars (Univé, CZ, VGZ, Menzis, DSW en hun labels) 
– De locatie voldoet aan de gestelde veiligheidseisen rondom het coronavirus, veiligheid staat voorop

Meld je nu gratis aan voor het programma

 

 

Ik KEER om

9 op de 10 deelnemers van Keer Diabetes2 Om keert geheel of gedeeltelijk om*. Omkeren betekent minder of geen medicatie meer, gebruiken en je weer fit en krachtig voelen. Wil jij ook omkeren? Maak de zelftest en bekijk direct of je kunt meedoen aan het programma en wat jouw mogelijke behandelresultaten zouden zijn.

 

MAAK DE ZELFTEST

Werk aan je diabetes type 2 in je eigen vertrouwde omgeving

In Austerlitz ligt de locatie ‘Better Meetings’, een locatie die je optimaal ondersteunt bij het omkeren van je diabetes type 2. De locatie voldoet aan de gestelde veiligheidseisen m.b.t. het coronavirus. Afstand is voldoende te bewaren en daarnaast is een apart stappenplan per locatie opgesteld met betrekking tot sanitair, uitserveren van het buffet en looproutes. Op de locatie ontvang je hier meer informatie over.
Midden in de natuur, met rust en 20 andere mensen uit je omgeving leer je van onze professionals hoe je anders kunt eten, bewegen, ontspannen en slapen. De locatie is inspirerend, ontspannen, sfeervol, in de natuur en uitgerust met een volledige keuken.

Meld je aan voor het programma
 
 

Rob: "Ik wilde zoveel mogelijk van de medicijnen af. Dat is prima gelukt en voel me echt stukken beter. Ik ben weer in staat om weer flink te gaan sporten."

Mijn reden voor deelname was dat het voelde alsof ik de diabetes letterlijk met mij meedroeg. Ik ervaarde het als een zware last. Toen ik voor het eerst hoorde van Keer Diabetes2 Om heb ik er in eerste instantie niets mee gedaan. Na het overlijden van mijn beide ouders en zusje aan ziektes waar je geen controle over hebt, besloot ik te werken aan iets waar ik wel controle over kan hebben. Toen heb ik de keuze gemaakt om gezonder te leven en zo mijn diabetes type 2 aan te pakken. Ik wilde zoveel mogelijk van de medicijnen af. Dat is prima gelukt en voel me echt stukken beter. Ik ben weer in staat om weer flink te gaan sporten. Ik ben rond de twintig kilo aan overgewicht kwijt en gebruik bijna geen medicijnen meer. Dat is een mooi resultaat. Hierdoor hoop ik langer te kunnen genieten van de mooie dingen om mij heen. Ik kan het iedereen met diabetes type 2 aanraden om mee te doen aan keer om, want het werkt echt.

Data

Keer Diabetes2 Om vindt meerdere malen per jaar plaats bij Better Meetings in Austerlitz. Het eerstvolgende programma start op:

Data
Startdag 1 (8 september start 09:00 uur)
Startdag 2 (9 september tot 15:30 uur) – inclusief overnachting
Terugkomdagen
Terugkomdag na 1 maand (5 oktober 09:00-15:30 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 3 maanden (8 december 09:00-17:00 uur)
Terugkomdag na 4,5 maanden (25 januari 09:00-12:00 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 6 maanden (14 maart 2023 09:00-17:00 uur)
Aanmelden informatiebijeenkomst
 
*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081. Nb. De resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is.