Doe nu mee aan het programma
Keer Diabetes2 Om in regio R'dam

Dit is Keer Diabetes2 Om

Je wilt wel van je diabetes type 2 af en je beter voelen, maar je weet gewoon niet hoe…

Gelukkig kan ons professionele, medische team helpen. Wanneer jij kiest voor het RIVM-erkende leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om word je een half jaar begeleid door een professioneel team van een diëtist, verpleegkundige en coach. Samen met hen ga jij aan de slag om je diabetes type 2 om te keren en medicatie af te bouwen. Daarna volgt nog een motiverend online inspiratietraject van 18 maanden. Tijdens het programma ga je aan de slag met de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Allemaal onderdelen van leefstijl die samen bepalen hoe goed jij je voelt. Uiteindelijk zul je gewicht verliezen, je energieker voelen en veilig medicatie afbouwen.

Bekijk deze video en hoor in 3 minuten hoe we dat aanpakken. Of bezoek een informatiebijeenkomst voor meer informatie over het programma.

Start 3 + 4 februari in Delfgauw

– Ontvang een welkomstpakket t.w.v. 50 euro met o.a. een glucosemeter en kookspullen
– Gemiddelde tevredenheidsscore van 8,8 door oud-deelnemers
– Het programma is als effectief beoordeeld door het RIVM
– Grotendeels vergoed door meerdere zorgverzekeraars (Univé, VGZ, Menzis, DSW en hun labels) 

Meld je nu gratis aan voor het programma
 

Ik KEER om

9 op de 10 deelnemers van Keer Diabetes2 Om keert geheel of gedeeltelijk om*. Omkeren betekent minder of geen medicatie meer, gebruiken en je weer fit en krachtig voelen. Wil jij dat ook? Maak de zelftest en bekijk of je mogelijk kunt meedoen en wat jouw persoonlijke resultaten zouden zijn bij deelname.

Maak de zelftest

Werk aan je diabetes type 2 in je eigen omgeving

In Delfgauw is er een locatie die je optimaal ondersteunt bij het omkeren van je diabetes type 2. Midden in de natuur, met rust en 20 andere mensen uit je omgeving leer je van onze professionals hoe je anders kunt eten, bewegen, ontspannen en slapen. Je bent even uit je eigen vertrouwde omgeving en door die afstand zie je de dingen vaak beter in. De locatie is inspirerend, ontspannen, in de natuur en uitgerust met een volledige keuken.

Ik wil meedoen
 
 

"Ik was een insulinejunkie, maar nu blijft die pen leeg!"

Lowie deed in 2018 mee aan Keer Diabetes2 Om, op onze locatie in Delfgauw. Lowie is 36 kilo afgevallen, gebruikt géén insuline meer en is veel fitter dan hij in jaren is geweest “Mede dankzij de begeleiding en de groep is dit dus voor mij een groot succes.” Dankzij het programma en de intensieve begeleiding kreeg hij weer de regie over zijn leven. “Ik was een insulinejunkie, maar nu blijft die pen leeg!”

Lees meer ervaringen van oud-deelnemers

Data

Keer Diabetes2 Om vindt meerdere malen per jaar plaats in Delfgauw.

Het eerstvolgende programma start op:

Data
Startdag 1 (3 februari start 09:00 uur)
Startdag 2 (4 februari tot 15:30 uur) – inclusief overnachting
Terugkomdagen
Medisch groepsoverleg (16 februari 19:00-20:00 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 1 maand (zaterdag 4 maart 09:00-15:30 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 3 maanden (zaterdag 13 mei 09:00-17:00 uur)
Terugkomdag na 4,5 maanden (zaterdag 1 juli 09:00-12:00 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 6 maanden (zaterdag 26 augustus 09:00-17:00 uur)
Bekijk alle programma's & startdata
 

Zo werkt het aanmelden

1. Meld je aan via onze website door op ‘direct aanmelden’ te klikken en vul je gegevens in.

2. Je ontvangt per mail een bevestiging van aanmelding en deze moet je naar je zorgverlener, huisarts, internist of praktijkondersteuner sturen.

3. Jouw eigen zorgverlener kan je vervolgens via ZorgDomein doorverwijzen.

Nog vragen? Bel 020-2217906

Meld je aan
*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081. Nb. De resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is.