Doe nu mee aan het programma
Keer Diabetes2 Om in Boxtel

Dit is Keer Diabetes2 Om

Je wilt wel van je diabetes type 2 af en je beter voelen, maar je weet gewoon niet hoe…

Gelukkig kan ons professionele, medische team helpen.Wanneer jij kiest voor het RIVM-erkende leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om word je een half jaar begeleid door een professioneel team van een diëtist, verpleegkundige en coach. Samen met hen ga jij 6 maanden aan de slag om je diabetes type 2 om te keren en medicatie af te bouwen. Daarna volgt nog een motiverend inspiratietraject van 18 maanden. Tijdens het programma ga je aan de slag met de pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Allemaal onderdelen van leefstijl die samen bepalen hoe goed jij je voelt. Wil jij je ook fitter voelen, lekker slapen, goed eten en minder stress ervaren?

Bekijk deze video en hoor in 3 minuten hoe we dat aanpakken. Of bezoek een informatiebijeenkomst voor meer informatie over het programma.

Start 23 + 24 januari  in Boxtel

– Ontvang een welkomstpakket t.w.v. 50 euro met o.a. een glucosemeter en kookspullen.
– Gemiddelde tevredenheidsscore van 8,9 door oud-deelnemers
– Het programma is als effectief beoordeeld door het RIVM
– Grotendeels vergoed door meerdere zorgverzekeraars (Univé, VGZ, Menzis, DSW en hun labels) 

Meld je nu gratis aan voor het programma
 

Ik KEER om

9 op de 10 deelnemers van Keer Diabetes2 Om keert geheel of gedeeltelijk om*. Omkeren betekent minder of geen medicatie meer, gebruiken en je weer fit en krachtig voelen. Wil jij dat ook? Maak de zelftest en bekijk of je mogelijk kunt meedoen en wat jouw persoonlijke resultaten zouden zijn bij deelname.

Maak de zelftest

Werk aan je diabetes type 2 in je eigen vertrouwde omgeving

In Boxtel ligt het hotel ‘Hof van Vijfeijken’, een locatie die je optimaal ondersteunt bij het omkeren van je diabetes type 2. Midden in de natuur, met rust en 20 andere mensen uit je omgeving leer je van onze professionals hoe je anders kunt eten, bewegen, ontspannen en slapen. Je bent even uit je eigen vertrouwde omgeving en door die afstand zie je de dingen vaak beter in. De locatie is inspirerend, ontspannen, in de natuur en uitgerust met een volledige keuken.

Ik wil mee doen
 
 

"Eindelijk ben ik weer een leuke opa voor mijn kleinkinderen"

Han (64) deed in 2016 als een van de eerste deelnemers mee aan Keer Diabetes2 Om, op onze locatie in Boxtel. Inmiddels is hij al jaren verder en nog steeds van de insuline en andere diabetesmedicatie af. Hij startte met het programma nadat hij de regie over zijn leven kwijt was. “Ik was zelfs te moe om de veters van de schoenen van mijn kleinkinderen te strikken. Toen kwam ik Keer Diabetes2 Om tegen”. Dankzij het programma en de intensieve begeleiding gaat het nu heel goed met Han.

Lees meer ervaringen van oud-deelnemers

Data

Keer Diabetes2 Om vindt meerdere malen per jaar plaats bij het Hof van Vijfeijken in Boxtel. Het eerstvolgende programma start op:

Datum
Startdag 1 (23 januari start 09:00 uur)
Startdag 2 (24 januari tot 15:30 uur) – inclusief overnachting
Medisch online groepsoverleg: 6 februari (online van 17.00-18.00 uur)
Terugkomdagen
Terugkomdag na 1 maand (23 februari 09:00-15:30 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 3 maanden (11 april 09:00-17:00 uur)
Terugkomdag na 4,5 maanden (30 mei 09:00-12:00 uur) – ONLINE
Terugkomdag na 6 maanden (11 juli 09:00-17:00 uur)
Bekijk alle programma's & startdata
 

Zo werkt het aanmelden

1. Meld je aan via onze website door op ‘direct aanmelden’ te klikken en vul je gegevens in.

2. Je ontvangt per mail een bevestiging van aanmelding en deze moet je naar je zorgverlener, huisarts, internist of praktijkondersteuner sturen.

3. Jouw eigen zorgverlener kan je vervolgens via ZorgDomein doorverwijzen.

4. Ons team neemt contact met je op voor een telefonisch intake gesprek.

5. Je bent klaar voor de start! Nog vragen? Bel 020-2217906

Meld je aan
*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081. Nb. De resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is.