Doe mee aan Keer Diabetes2 Om Digitaal

Wil jij Keer Diabetes2 Om volledig online volgen?

De aangetoonde effectieve behandeling Keer Diabetes2 Om is nu volledig online beschikbaar. Gedurende 6 maanden werk je aan het verbeteren van je leefstijl door voeding, beweging, slaap en ontspanning in te zetten, met resultaat: het werkt voor  9 van de 10 deelnemers* en is vanaf nu ook geheel ONLINE te volgen!

Vanuit je eigen vertrouwde omgeving, in kleine groepen met veel aandacht, vergoed door veel verzekeraars en tegen gereduceerde kosten (50 euro). Het programma wordt ondersteund door een nieuwe, gebruiksvriendelijke online community waarin mensen o.a. samenkomen, inspiratie vinden, recepten, weekplanners delen en hun eigen voortgang bijhouden. Onze professionele teams zijn ervaren in het online op inspirerende, warme, verbindende maar vooral ook resultaatgerichte manier van begeleiden van mensen met diabetes type 2, teneinde de ziekte om te keren. 

Wat leer je tijdens de start?  

Op de online programmadagen wordt er gewerkt aan een leefstijlverandering. Je wordt op een inspirerende en positieve wijze gecoacht om je leefstijl te verbeteren. Je leert op een eenvoudige, lekkere en praktische manier je eetlust en lichaamsgewicht onder controle te krijgen. Tijdens de startdagen leer je hoe het lichaam van iemand met diabetes type 2 werkt en wat je hier zelf aan kunt doen. Op de contactmomenten komt dit steeds terug. Er is dan ook aandacht voor
– voeding
– bewegen
– ontspanning
– slaap
– support
– medicatie afbouw

Meld je aan voor het programma

 

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma is grotendeels hetzelfde als het regulier Keer Diabetes2 Om programma en bestaat uit:

  • Kennismakingsbijeenkomst
  • 2 Startdagen
  • 5 Tussentijdse sessies (dagdeel)
  • 2 Terugkomdagen

Zes maanden na de start begint het inspiratietraject van 18 maanden. Het intensieve gedeelte is dan afgelopen. Dat betekent echter niet dat je er alleen voor komt te staan. De begeleiding blijft, maar wordt minder intensief. Je kunt gebruik maken van webinars en online ondersteuning. De mate van actieve deelname heb je zelf in de hand.

Wanneer kan ik meedoen met Keer Diabetes2 Om Digitaal?

Startdata programma (1):

  • Maandag 22 februari van 18.30-20.30 uur
  • Donderdag 25 februari van 9.30-16.00 uur
  • Vrijdag 26 februari van 9.30-12.00 uur

Terugkomdagen programma (1) (9.30-16.30 uur)
Zaterdag 29 mei + Zaterdag 21 augustus

Data & tijden voor de tussentijdse sessies volgen.

Startdata programma (2):

  • Maandag 1 maart van 18.30-20.30 uur
  • Donderdag 4 maart van 9.30-16.00 uur
  • Vrijdag 5 maart van 9.30-12.00 uur

Terugkomdagen programma (2) (9.30-16.30 uur)
Dinsdag 1 juni + Woensdag 25 augustus

Data & tijden voor de tussentijdse sessies volgen.

Wil je op andere momenten mee doen aan Keer Diabetes2 Om Digitaal? Klik dan op de button hieronder.

Wanneer kan ik meedoen?
 
 

Online community

Deelnemers aan Keer Diabetes2 Om Digitaal hebben toegang tot een veilige en afgeschermde online omgeving. Je kunt hierop goed je eigen doelen stellen en je voortgang bijhouden. Daarnaast worden op de community artikelen, nieuws, tips, recepten en video’s gedeeld en kun je in contact blijven met andere deelnemers en de begeleiders tussen de programmadagen. De online community is veilig in gebruik en afgeschermd.

 

Lineke (77) startte in september met de eerste testversie van Keer Diabetes2 Om Digitaal:

“Alles was goed en duidelijk neergezet. De begeleiding was geweldig. Een super gemotiveerd team staat voor jou klaar om een nieuwe weg in te gaan.”

Lees hier de hele ervaring van Lineke.

 

De eerste pilot van Keer Diabetes2 Om is goed ontvangen bij de deelnemers. Zij gaven het rapportcijfer 8,8!

                       

 

Kom naar een gratis inspiratiebijeenkomst

Kosten Keer Diabetes2 Om Digitaal

Keer Diabetes2 Om Digitaal wordt aangeboden tegen een gereduceerd tarief. Onderstaande verzekeringen vergoeden het digitale programma bijna volledig. Ben je verzekerd bij een van deze verzekeraars dan betaal je een eigen bijdrage van €50.  Dit gaat niet van je eigen risico af. Staat jouw zorgverzekering er niet bij, dan betaal je het volledige bedrag van €3850. Meer informatie over de kosten vind je hier. 

Keer Diabetes2 Om wordt vergoed door:

Vragen?

Heb jij nog een aantal vragen over het Keer Diabetes2 Om Digitaal programma? Check dan even of ze hier tussen staan of mail naar info@keerdiabetesom.nl

Veelgestelde vragen
*Pot GK, Battjes-Fries MCE, Patijn ON, et al. Lifestyle medicine for type 2 diabetes: practice-based evidence for long-term efficacy of a multicomponent lifestyle intervention (Reverse Diabetes2 Now). BMJ Nutrition, Prevention & Health 2020;0:e000081. doi:10.1136/bmjnph-2020-000081. Nb. De resultaten zijn gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is.

Keer Diabetes2 Om is er op gericht om de bloedglucosewaarden te verbeteren door zo onbewerkt en gevarieerd mogelijk te eten. Het uitgangspunt is drie maaltijden per dag te nuttigen, die lekker en vullend zijn en zorgen voor minder glucose en insuline schommelingen. Hierdoor krijg je meer energie en en wordt de vetverbranding gestimuleerd, zónder honger te lijden. 

Bewegen bevordert het omkeringsproces. Je hoeft hiervoor niet te zweten in de sportschool. Iedere beweging telt en tijdens de programmadagen gaan we samen op zoek naar welke vorm van beweging voor jou geschikt is en waar je plezier uithaalt. 

Stress is van invloed op de bloedsuikerspiegel. Bij Keer Diabetes2 Om ga je op zoek naar vormen van ontspanning die voor jou werken en die je in je dagelijks leven kunt inpassen.

Door een slechte nachtrust stijgt de bloedsuikerspiegel en krijg je meer trek. Binnen Keer Diabetes2 Om ga je aan de slag met het bevorderen van de kwaliteit van de slaap.

 

Om hypo's te voorkomen is het in veel gevallen noodzakelijk diabetesmedicatie af te bouwen bij een andere leefstijl. Samen met de verpleegkundige van Keer Diabetes2 Om en je behandeld arts wordt een op maat gemaakt medicatieafbouw traject gevolgd. Of en hoe snel medicatie kan worden afgebouwd is per individu verschillend. Na één jaar gebruikt 72% van de deelnemers aan Keer Diabetes2 Om minder of geen diabetesmedicatie meer.