**Update in verband met coronavirus (COVID-19)**

In lijn met de maatregelen zoals aangekondigd door het RIVM worden de fysieke bijeenkomsten van Keer Diabetes2 Om tot 1/6/2020 verplaatst naar een latere datum. Voor de terugkomdagen gelden digitale alternatieven. Alle deelnemers worden hierover geïnformeerd. Je kunt je wel gewoon aanmelden voor nieuwe programma’s. Informatie bijeenkomsten zijn voorlopig alleen online te volgen.

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. Bij Keer Diabetes2 Om zet je in 6 maanden voeding, beweging, slaap en ontspanning – samen met gespecialiseerd team – in als medicijn. Het resultaat is meer energie en minder medicatie. Bekijk hier in drie minuten hoe we dit samen met jou aanpakken.

Wetenschappelijke resultaten na 12 maanden*

92% geheel of gedeeltelijk omgekeerd

Waardering
deelnemers: 9

30% geen diabetes medicatie meer

Wil je meer weten over Keer Diabetes2 Om? Lees meer

Waar en wanneer kan ik meedoen?

Kijk hier voor de komende startdata bij jou in de buurt

Lees meer
Prof. Dr. Hanno Pijl
Hoogleraar Diabetologie LUMC
"Leefstijl is het enige medicijn wat echt werkt bij diabetes type 2”

Ervaringen (oud-)deelnemers Keer Diabetes2 Om

Hoe het hun leven veranderde

Annette

“Ik tankte altijd diesel (suikers en koolhydraten), mijn lijf was net een benzineauto. Nu schrijf ik verschillende blogs over mijn uitdagingen, struikelblokken, tips en ervaringen.”

Mariska

“Ik experimenteer volop om de Surinaamse keuken Diabetes2 proof te maken.”

Han

“Ik ben 3 jaar van de insuline af en voel me weer een jonge vent.”

“*Louis Bolk Instituut 4e tussenrapportage januari 2019. Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van het groepsprogramma Keer Diabetes2 Om van Voeding Leeft in samenwerking met Coöperatie VGZ, publicatie in voorbereiding. De rapportage is gebaseerd op deelnemers waarvan data beschikbaar is. Door verlies van follow-up en de stapsgewijze inclusie van deelnemers varieert het aantal waarnemingen per datapunt.