Start juist nu thuis met een gezonde leefstijl met Keer Diabetes2 Om Digitaal.

Keer Diabetes2 Om is succesvol bij 9
op de 10 deelnemers*

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. In verband met de huidige coronamaatregelen gaan onze fysieke programma’s voorlopig niet door. Je kunt je als nog aanmelden voor het programma omdat wij een geheel digitaal programma aanbieden. Samen met 20 anderen werk je onder begeleiding van een multidisciplinair team aan een structurele leefstijlverbetering aan de hand van de pijlers voeding, beweging, slaap en ontspanning. Het resultaat is meer energie en minder medicatie. Bekijk hier in drie minuten hoe we dit samen met jou aanpakken.

Wetenschappelijke resultaten
na 2 jaar*

28% gebruikt geen diabetesmedicatie meer

71% kan stoppen met insuline en SU-derivaten

gemiddeld 7 kg gewichtsverlies

verbetert de kwaliteit van leven

Meer lezen over de resultaten Lees meer

Nieuws

Nieuw: Keer Diabetes2 Om Digitaal

Vanuit je eigen vertrouwde omgeving, in kleine groepen met veel aandacht, vergoed door veel verzekeraars en tegen een gereduceerde eigen bijdrage (50 euro). Het programma wordt ondersteund door een nieuw, gebruiksvriendelijk, uitvoerig getest online platform waarin mensen o.a. samenkomen, inspiratie vinden, recepten, weekplanners delen en hun eigen voortgang bijhouden. Onze professionele teams zijn ervaren in het online op inspirerende, warme, verbindende maar vooral ook resultaatgerichte manier van begeleiden van mensen met diabetes type 2, teneinde de ziekte om te keren. Gewaardeerd met het rapportcijfer 8,8. 

Meer informatie over Keer Diabetes2 Om Digitaal vind je hier.

Wanneer kan ik meedoen?

Kijk hier voor de komende startdata

Lees meer
Prof. Dr. Hanno Pijl
Hoogleraar Diabetologie LUMC
"Leefstijl is het enige medicijn wat echt werkt bij diabetes type 2”

Ervaringen (oud-)deelnemers Keer Diabetes2 Om

Lees hier hoe het hun leven veranderde

Marijke

“Ik voel mij fitter, energieker en gezonder sinds ik aan mijn nieuwe leefwijze ben begonnen. Het heeft mij een nieuw leven gegeven en het was en is een waar KDO (cadeau)!”

Louis

In 2005 werd bij Louis (67) diabetes type 2 gediagnosticeerd. Dit heeft ingrijpende gevolgen op zijn gezondheid gehad: “Eerst tabletten slikken, daarna insuline spuiten. Ik groeide helemaal dicht en mijn conditie was om te schreien. Eind 2016 las ik artikelen in de krant over Keer Diabetes2 Om en over anders eten. Ik wilde mij per sé aanmelden en stapte over naar een verzekeraar die het programma vergoedde.” 

Hans

‘Ik voel me in alle opzichten zo licht als een veer!’ Hans (65) deed mee aan Keer Diabetes2 Om en verloor meer dan 17 kg aan gewicht.