5 redenen om juist nu mee te doen aan Keer Diabetes2 Om

5 redenen om juist nu mee te doen aan Keer Diabetes2 Om

 

1. Je kunt de wereld om je heen niet veranderen, jezelf wel 

Het lijkt erop dat we voorlopig nog niet van het coronavirus af zijn. Betekent dat ook dat je in de tussentijd bij lockdown “nummer zoveel” niet aan gezondheid kunt werken? Nee, juist nu is het belangrijk om aan je gezondheid te werken en je weerstand te verhogen. Een gezonde leefstijl versterkt namelijk je afweer. Met een hogere weerstand is je lichaam dus beter in staat om virussen aan te pakken. 

2. Gezondheid is je grootste rijkdom

Je bent de beste gezondheid die je je maar kunt voorstellen de volle 100% waard. Toch zul je zelf aan de bak moeten om een goede gezondheid te krijgen. Nu je dit weet, is alles wat je nog nodig hebt 1 seconde: 1 seconde van moed; 1 seconde om de stap te wagen en de rest van je leven anders in te vullen dan je voorheen hebt gedaan. Jij bent aan zet, niemand anders gaat het voor je doen. Uiteraard staat ons professionele team bestaande uit een verpleegkundige, coach en diëtist voor je klaar om jouw diabetes om te keren. 

3. Je bent er klaar mee om de dag zonder energie te starten 

Het is winter, de dagen zijn korter  en je lichaam werkt niet bepaald mee. In de ochtend heb je moeite om uit je bed te komen en voel je je uitgeblust. Als je diabetes type 2 hebt, heeft dat invloed op je energiehuishouding. Als je aan de slag gaat met je leefstijl is één van de fijne gevolgen dat je zult wakker worden met meer energie! Hoe fijn, helemaal zo in de winter. 

4. Je wilt er niet nóg een pilletje erbij, maar juist van de medicatie af

Bij je laatste controle heb je van de praktijkondersteuner te horen gekregen dat je medicatie moet worden opgeschroefd om de diabetes de baas te blijven. Misschien moet je zelfs gaan spuiten. Eigenlijk voelt dat helemaal niet zo goed, want je wil juist zonder medicatie de dag starten. Het positieve effect van een andere leefstijl is dat je in veel gevallen medicatie kunt afbouwen en je diabetes kunt omkeren. 

5. De programma’s van Keer Diabetes2 Om gaan gewoon door – ook nu

Er zijn in deze tijd genoeg redenen te bedenken om niet aan je gezondheid te werken. Gelukkig gaan onze programma’s gewoon door, corona of geen corona. Dus dat excuus gaat voorlopig niet op, want je kunt zelfs in een lockdown aan de slag met het omkeren van je diabetes type 2. Samen met andere deelnemers  ga je aan de slag met anders eten, bewegen (op jouw eigen tempo), beter slapen en meer ontspannen.