Henk (67) “Al bijna drie jaar geen insuline meer hoeven spuiten. Ik voel me weer fit en ik eet fantastisch”

PROGRAMMA

In het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma werkt u in een half jaar tijd naar een duurzame leefstijlverbetering. Het begeleidingsteam van Keer Diabetes2 Om coacht en begeleidt u hierin op een positieve en inspirerende wijze. In 2017 zijn 400 deelnemers gestart met het programma. 

Uit pilotonderzoek weten we dat twee op de drie deelnemers hun diabetes type 2 omkeren. Onder omkeren verstaan we dat zij minder of zelfs geen medicatie meer gebruiken, gezonde(re) bloedwaarden hebben en zich gezonder en vitaler voelen.

 

Brede aanpak
Met de brede aanpak van het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma leert u op een smaakvolle en praktische manier de eetlust en lichamelijke processen onder controle te krijgen. U gaat niet minder eten, maar ánders. Vaak is dat méér en bovendien lekkerder. Naast voeding is zelfregie één van de kernelementen van het Keer Diabetes 2 Om Groepsprogramma. Hoe ga je met jezelf om en hoe maak je keuzes? U wordt zich hiervan bewust -zonder oordeel erop te leggen- en dat zal u vooruit helpen naar die nieuwe leefstijl. De andere belangrijke pijlers binnen het programma zijn beweging, stress regulering, ontspanning en slaap.

Het begeleidingsteam van Keer Diabetes2 Om bestaat uit:

Een ervaren diëtist
Leefstijlcoach
Verpleegkundige
Kok

Zij begeleiden u gedurende het programma, in samenwerking met uw behandelend arts.


Hoe ziet het Groepsprogramma eruit?
Het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma bestaat uit 5 programmadagen, verspreid over een half jaar.

Start 2-daagse:
Om u een vliegende start te laten maken, beginnen we met een start 2-daagse (inclusief overnachting). Tijdens deze 2 dagen leert u wat Diabetes type 2 eigenlijk is, hoe uw lichaam precies werkt en wat voeding voor u kan betekenen. Wat werkt wel en wat werkt niet? U krijgt inspiratie en praktische handvatten voor uw nieuwe voedingspatroon. Daarnaast is er veel aandacht voor de rol van voeding in uw leven. Wat voedt u? En hoe heeft dat effect op uw omgeving?

Uitgangspunt van deze 2-daagse is ‘U doet het zelf, maar u bent niet alleen.’ Zowel het begeleidingsteam als de groepsdynamiek ondersteunen u in uw proces.

Bekijk hier hoe deelnemer Ellen het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma ervaren heeft:

3 Terugkomdagen gedurende het half jaar:
Na de start 2-daagse volgen 3 terugkomdagen; na 4 weken, 3 maanden en 6 maanden. Hier wordt zowel gezamenlijk als individueel gekeken naar hoe het is gegaan. Wat gaat er goed of waar loopt u juist tegenaan? Om u ook in uw thuissituatie gesteund te voelen, kunt u op de laatste terugkomdag iemand uitnodigen om het proces mee te delen. Dit kan een vriend, vriendin, partner of familielid zijn.

Online community
Verder kunt u gedurende het programma elkaar inspireren en motiveren via de online community. U deelt inzichten en ervaringen. Het begeleidingsteam coacht u hierbij en deelt recepten, artikelen en de laatste inzichten rondom leefstijl en Diabetes type 2.

Inspirerende locaties
Het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma vindt plaats op twee prachtige locaties in Nederland. Locatie Blauwrijk in de omgeving Uden-Veghel en Locatie Hofstede in de omgeving Utrechtse Heuvelrug. Beide locaties ondersteunen u optimaal tijdens het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma. Inspirerend, intiem, ontspannen, sfeervol, in het groen, gezellig en met volledig uitgeruste keukens. Kortom, echte droomlocaties.

Rapportcijfer 9 van deelnemers

Medicatie afbouw

Samenwerking eigen arts

Wetenschappelijk onderbouwd

Bekend van o.a.

EenVandaag
NOS
RTL Nieuws
Volkskrant