Edwin

Edwin

“Het groepsprogramma is intensief. Vooral de eerste twee dagen krijg je het gevoel tegen een enorme steile en hoge berg op te moeten. Kruipend. Maar vanaf het eerste moment word je opgevangen en krijg je enorm veel inzicht in het voedsel en daarmee je eigen eetpatroon.

 

Ik heb lotgenoten getroffen die in dezelfde situatie zitten. Gaandeweg het programma besefte ik dat dat enorm steunt. Met wie je ook praat, iedereen (her)kent het. Je krijgt de drang om er wat aan te doen. Vooral met de inzichten die het team je voorlegt en met het delen van je gedachtes met de anderen. Het is eng om gelijk al een deel van de medicijnen weg te laten. Maar dat gaat in goed overleg met de POH en huisarts en dat stelt gerust.

Gaandeweg het programma kreeg ik grip op de situatie. Mede door de sessies met de coach en de goede uitleg van diëtist en POH. Tijdens de dagen dat ik met de groep samen was, werd ik sterker. Ik kreeg het gevoel de verandering steeds beter aan te kunnen. En nu, een half jaar verder, zie ik dat het werkt. Ik ben rustiger, zie de waarden zakken en voel me fitter. Het gewicht is minder, de tailleomvang is ook afgenomen. Dat valt op en sterkt me nog meer. Nu 2/3 van de medicijnen eraf en al tijden in de groene zone. Ik ben er blij mee. Al die foute producten van toen zie ik niet eens meer als ik boodschappen aan het doen ben.”

Rapportcijfer 9 van deelnemers

Medicatie afbouw

Samenwerking eigen arts

Wetenschappelijk onderbouwd